Sajtleves

A sajtlevesnek rengetegféle variációja létezik, ezúttal egy besamel alapút készítettem.

Hozzávalók:
7 dkg vaj
3 ek liszt
1 doboz Medve sajt (natúr vagy zöldfűszeres)
tej
2 dl főzőtejszín
1,5 dl fehérbor
10 dkg kéksajt
szerecsendió
bors

A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd belekeverjük a lisztet, világosra pirítjuk, és felöntjük nagyjából fél liter tejjel. Csomómentesre keverjük, és amikor forr, hozzáadjuk a bort, hadd párologjon belőle az alkohol, és fél liter vizet (ha van húsleves, az az igazi). Beledobjuk a medvesajtokat, botmixerrel homogénre turmixoljuk. Jöhet a főzőtejszín, a szerecsendió, a só és a bors, és a legvégén belemorzsolunk 5 deka kéksajtot. A többit tálaláskor tesszük a levesünkre.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »