A sajtlevesnek rengetegféle variációja létezik, ezúttal egy besamel alapút készítettem.
Hozzávalók:
7 dkg vaj
3 ek liszt
1 doboz Medve sajt (natúr vagy zöldfűszeres)
tej
2 dl főzőtejszín
1,5 dl fehérbor
10 dkg kéksajt
szerecsendió
só
bors
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd belekeverjük a lisztet, világosra pirítjuk, és felöntjük nagyjából fél liter tejjel. Csomómentesre keverjük, és amikor forr, hozzáadjuk a bort, hadd párologjon belőle az alkohol, és fél liter vizet (ha van húsleves, az az igazi). Beledobjuk a medvesajtokat, botmixerrel homogénre turmixoljuk. Jöhet a főzőtejszín, a szerecsendió, a só és a bors, és a legvégén belemorzsolunk 5 deka kéksajtot. A többit tálaláskor tesszük a levesünkre.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Nagyon ígéretes!!
Nagyon fincsi a sajtleves, épp most azt ettünk mi is. Kicsi, nagy egyránt szereti.Ildikó
Sok változata van, legközelebb a Krakkói sajtlevest készítem el, a “mama receptjei” közül. Az diós.