Gombás-diós húspogácsa

Ahogy ígértem, most prezentálom anyósom receptgyűjteményének egyik darabját. A fotó ne tévesszen meg senkit: bár úgy néz ki, mint egy átlagos fasírozott, sokkal több annál. És nagyon finom. Kicsit tartok is tőle, hogy a jövőben ez lesz az elvárás a fasírozottat illetően, mert azért ezzel kicsit több munka van, mint a szimpla húspogácsával.

Hozzávalók:
50 dkg darálthús (pulykát vettem, de ott daráltattam a boltban!)
fél fej vöröshagyma
25 dkg apróra vágott gomba
két marék dió
borókabogyó
1 deci fehérbor
szerecsendió
petrezselyem
só, bors
1 tojás

A diót száraz serpenyőben megpirítottam, majd aprítóban megdaráltam. Kevés olajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát, rádobtam a diót, majd a gombát. Felöntöttem a borral, és hozzáadtam a fűszereket is. Amikor elfőtte a levét a massza, elzártam alatta a gázt, és hagytam kihűlni. Közben kihalásztam belőle a borókabogyókat.
A darálthúst összekevertem a diós-gombás pürével, beleütöttem a tojást, sóztam, borsoztam, és mivel kicsit lágynak találtam a masszát, két kanál zsemlemorzsát tettem bele. Lisztes kézzel pogácsákat formáztam belőle, és kevés olajon megsütöttem.
Mivel vacsorának szántam, egyszerűen tzatzikivel tálaltam.
De a recept szerint a gombás massza alól visszamaradt olívaolajban (nekem mondjuk nem maradt vissza semmi…) tejszínnel, pici vörösborral (szerintem a fehér lenne kézenfekvő), sóval, borssal, kevés vajjal mártást készítünk, és ebben az esetben az ételt rizzsel tálaljuk, a mártással körülöntve, és pirított darált dióval meghintve.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »