Csodás napunk volt…

Igen, eljött a szeptember. Kiskoromban azért volt ez a kedvenc hónapom, mert egyrészt, a hosszú nyári szünet után végre találkozhattam az osztlytársaimmal, másrészt e hónapban van a születésnapom. Most azért szeretem a szeptembert, mert a hosszú nyári szünet után végre én is pihenhetek.
Harmadik éve, minden szeptember 1-jén elkészül ez a kép az iskolába (oviba) indulókról:

Nagyon viccesek a fotók egymás mellé rakva… Csak döbbenek, te jó ég, mennyit nőttek ezek a gyerekek!

És végre elérkezett az én láblógatós időm, amelynek örömére olyan császárzsemlét sütöttem, amilyet soha még. Az ötletet, a formázás módját Yasmine bazárjában találtam, ott tessék megnézni, videó is van! A tésztám pedig egy egyszerű tejfölös kelt tészta volt.

A hozzávalók:

kb. 2 dl víz

2,5 deka élesztő

1 tk cukor

2 nagy ek tejföl

1 tk só

50 deka liszt

A kenyérsütőbe tettem a hozzávalókat, és addig adtam még hozzá lisztet, amíg szépen gömbölyödő tésztát nem kaptam. Kelni hagytam, majd téglalapra “paskolgattam”, és tíz csíkra vágtam. A csíkokat nyújtottam tovább, kb 30-35 centis “kígyókká” (mint régen az oviban, gyurmából…), és itt már tényleg inkább ajánlom a videó megtekintését, mert ha csak úgy leírom, hát, nem biztos, hogy valaki is megérti, mit kell tenni. A megformázott zsemléket még 20 percig kelesztettem, majd lekentem tojással, és kb. 13 perc alatt 210 fokos sütőben megsütöttem. Soha zsemlém ilyen finom nem volt.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »