Nagyon viccesek a fotók egymás mellé rakva… Csak döbbenek, te jó ég, mennyit nőttek ezek a gyerekek!
És végre elérkezett az én láblógatós időm, amelynek örömére olyan császárzsemlét sütöttem, amilyet soha még. Az ötletet, a formázás módját Yasmine bazárjában találtam, ott tessék megnézni, videó is van! A tésztám pedig egy egyszerű tejfölös kelt tészta volt.
A hozzávalók:
kb. 2 dl víz
2,5 deka élesztő
1 tk cukor
2 nagy ek tejföl
1 tk só
50 deka liszt
A kenyérsütőbe tettem a hozzávalókat, és addig adtam még hozzá lisztet, amíg szépen gömbölyödő tésztát nem kaptam. Kelni hagytam, majd téglalapra “paskolgattam”, és tíz csíkra vágtam. A csíkokat nyújtottam tovább, kb 30-35 centis “kígyókká” (mint régen az oviban, gyurmából…), és itt már tényleg inkább ajánlom a videó megtekintését, mert ha csak úgy leírom, hát, nem biztos, hogy valaki is megérti, mit kell tenni. A megformázott zsemléket még 20 percig kelesztettem, majd lekentem tojással, és kb. 13 perc alatt 210 fokos sütőben megsütöttem. Soha zsemlém ilyen finom nem volt.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)