…miért büdös a darált pulykahús?
Néha arra vetemedem, hogy előrecsomagolt darálthúst veszek. Olyan helyen teszem ezt, ahol nem darálnak pulykát. Viszont időnként ennek a habtálcás húsnak olyan szagát érzem, ami rettentően zavar, és nem tudom, mit kell figyelnem a csomagoláson. Nem a szavatossági idő a ludas, az biztos, akkor nem venném meg. A pulyka valamely részére gyanakszom, de még nem sikerült rájönnöm, mi okozza ezt a jellegzetes, csak a pulykahúson tapasztalható bűzt.
Tudja valaki?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Húsfeldolgozó üzemben dolgozó ismerősömtől tudom, hogy mindenféle darálthúsba beleraknak minden olyan húsféleséget, amit tőkehúsként nem tudnak eladni. Sokszor azt is, ami nem odavaló… Sosem veszek darálthúst, inkább megdarálom én, de tudom, mit.
Én elég sokat használok darált pulykát és pont a múlt héten jártam így, valami furcsa szaga volt… Átcimkézésre gyanakodtam, másra nem tudtam kilyukadni, mert amúgy soha nem éreztem még ezt a szagot ha tuti friss.
Van olyan, amelyik tuti, és sosincs ilyen szaga, ma a Sparban vettem gallicoop “márkájút”, és én enni sem tudtam belőle.
Nálunk is szomorú vége lett a szagos pulykának…
Nagyon hamar megbüdösödik és mostanában kánikula volt.:( Te szegény!Ez olyan lehangoló!Én egyébként darált pulykahúst szoktam venni,mert annyira puha a pulykahús,hogy nekem nem viszi át a darálóm.
Vannak bejáratott boltjaim, ahol ott előttem ledarálják a pulykát, amiből kérem. De ma a kényszer úgy hozta, hogy ebben a Sparban kellett vásárolnom, itt csak disznót és marhát lehet daráltatni. Ezért is fanyalodtam a dobozosra…
Szerintem nemcsak darálva büdös, mi nem esszük, többek közt emiatt:-(((
Hát igen, itt lesz a kutya elásva, mert bizonyos részei biztos, hogy mindig ilyen forcsa szagúak. De pl. a mell nem. Lehet, hogy az alsócomb a ludas?
Valószínűleg a nem belevaló dolgoktól szagosodik.Valamivel több munka, de mindig magam darálom az előzőleg gondosan lepucolt húst, utálnék köpködni a tányérnál.Mammka! A nagyon puha húst vágd darálható csíkokra és egy tálcára terítve dugd be a mélyhűtőbe fél órára. Még nem fagy meg, de a hidegben megmerevedik. Esetleg érdemes lenne egy új tárcsa-kés párost venni valamelyik piaci konyhafelszerelésesnél, nem egy vagyon.
Én is érzem néha…Pedig friss-és mégis. A nagyobb üzletekben meg nem darálnak szárnyast. Disznóság.Off: mail ment!!
Szerintem is büdi, frissen is, nem bírok enni belőle, ezért már vagy egy éve nem vettem… a combja tutira szagos! Vennem kéne egy darálót…
A comb lesz az, egyre biztosabb vagyok benne…
Több alkalommal is vettem már sajnos(más nem volt)szarvasi darált pulykahúst,,fasírtnak sem jó mert annyira büdös hogy ehetetlen,,kárba vész a belefektetett idő és a sok hozzávaló!
Felháborító h nincsen manapság ehető darált hús mert mind tele van olyan pótló anyagokkal ami nem embernek de még állatnak sem lehetne oda adni!
Elnézést de kifelejtettem a lényeget!
A 500gr-os Gallicoop Pulyka darált húsról írok amit nem árt meg jegyezni 🙁