Mai Móni

Almás keksztorta

Eljött az ideje, hogy végre kipróbáljam a karamellizáló pisztolyomat.

Ezt az ünnepi alkalmat egybekötöttem a több helyről ajándékba kapott, viszonylag tetemes mennyiségű rétesalma egy részének feldolgozásával.
Napok óta motoszkált az agyamban, hogy egyszer Chili&Vanilia után készítettem egy fantasztikus citromkrémes keksztortát, amelyet meg kellene próbálni almából… Vagy legalábbis valami olyasmit.
Hát a végeredmény végülis nem feltétlenül juttatja eszünkbe az inspiráció elindítóját, de nem is baj: ez a süti kiváló, bátran ajánlom kipróbálásra.
Hozzávalók az alaphoz:
15 deka darált keksz
10 deka durvára darált dió, száraz serpenyőben kicsit megpirítva
5 deka vaj
kevés tej
Ezeket a hozzávalókat összekevertem (annyi tejet öntöttem hozzá, hogy jól össze tudjam gyúrni), és egy üveg torta- (vagy inkább quiche) -forma aljára nyomkodtam. Azt hiszem, ha nem ezt a formát, akkor egy kapcsosat használtam volna.
Meghámoztam és lereszeltem kb. egy kiló rétesalmát, majd egy kis fahéjjal megszórva meg is pároltam. 3 tojássárgáját habosra kevertem 3 evőkanál cukorral, 1 deci tejszínt öntöttem hozzá, és összekevertem a közben már nem teljesen forró almával – ez került a kekszalap tetejére. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöttem, majd hagytam kihűlni – melegen nem ajánlom megpróbálni a szeletelést, biztos, hogy szétesik.
És akkor most!
Elővettem az én csodálatos Kitchen Kraft szerzeményemet, megszórtam a süti tetejét cukorral, és szépen meg is pörköltem. Már így is nagyon finom volt, de amikor még egy kis vaníliafagyi került a tetejére…na, akkor lett fantasztikus.

Senkit ne riasszon vissza a karamellizáló pisztoly hiánya; karamell nélkül, vaníliafagyival is remek élményt nyújt. Esetleg vaníliafagyi nélkül, magában. De az alma azért ne maradjon ki belőle…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. szepyke says:

    Hmmm. Jól néz ki. Én is akarok ilyen pisztolyt… Megyek megnézem, hogy hol lehet kapni, mert eddig csak horror drágákat találtam…

  2. Maimoni says:

    Én itt nálunk a piacon láttam valami nevetséges árért… Ilye kütyüárusoknál, akik a töltéshez való gázt is árulják. 2-3000 forint lehetett a pisztoly ott, talán. Én ennél drágábban vettem a brands.hu-n, amikor Kitchen Kraft akció volt. Ha kell meghívó, tudok küldeni.

  3. Ez használható tkp. mini lángszórónak is? mert akkor veszek.

  4. így utólag olvasva hülyén hangzik:DDD De nem, nem gyújtogatni akarok, csak egy gázrózsát kikaserolni:DD

  5. Maimoni says:

    Esztert kérdezd meg, ő illetékes kóserolás témában…:)))De igen, ha belegndolok, végülis… tényleg egy mini lángszóró; de a gázrózsát nem kóserolja ki a saját lángja??

  6. Már kérdeztem, edényügyben tavaly, és azért nem is lett kóser fazekam, mert azt mindig a kóser gázrózsára kéne tenni, ami nincs:))Szerintem az nem elég. Egész éjjel nem merném égetni, meg nem is ér oda mindenhová a lángja..(meg lángszórózni tök buli:DD)Tetszik az almásod!

  7. Maimoni says:

    És más hogyan kóserolja a gázrózsát? Eszternek villanytűzheye van?

  8. Szerintem más egyszerűen vásárlástól kezdve úgy hagyja, és úgy használja. Aki nem, az meg oldja meg kreatívan.

  9. asszem villany sütő,(kiégető funkcióval) gáz főző.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!