Mai Móni

Leves öt perc alatt

Földim, Max végre nevet adott a gyereknek, és útjára indította a “Gyors és könnyű” mozgalmat, amelyhez máris gasztrobloggerek széles köre csatlakozott. Korábban már írtam a Slow Food mozgalomról, amely hasonló célokat tűzött ki maga elé, és nagy öröm számomra, hogy a hazai gasztroblogger társadalom az egészséges étkezés, az igazi ízek megőrzése mellé állt, most már kimondva is, hiszen a blogokon eddig sem a készételek szerepeltek alapanyagként. A továbbaikban tehát én is megjelölöm a gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket ezzel a címkével: “Gyors és könnyű”, és idővel a korábbi, ebbe a kategóriába tartozó receptjeimet is átnézem.
Most pedig következzen egy hipergyors és ultrakönnyű étel, a vaníliás sárgadinnyeleves.
Egyszer már említettem, mennyire odavagyok a sárgadinnyéért. A piacról haza is hoztam egy szép példányt ma, a gond csupán az volt, hogy dél rég elmúlt, és nekünk még nem volt ebédünk. A délelőttünket különböző optikai szaküzletekben töltöttük – izgalmas dolog az, amikor az ember barátnőjének a gyereke Kanadából hazajön két hónapra, és az utolsó héten törik el a szemüvege. De azt hiszem, a lehetőségekből a legjobbat hoztuk ki, Eszter, don’t worry…
Valamiért az a kényszerképzet él bennünk, hogy leves az, amit felteszünk a tűzhelyre, felforralunk, főzünk, esetleg sűrítünk, és innen indulunk tovább – forrón esszük, esetleg lehűtjük. Üdítő különlegesség e sorból kilógva például a gazpacho, az andalúz paradicsomleves, amely főzés nélkül készül, és amelynek rengeteg verziója él, amint azt a neten keresgélve is konstatálhatjuk.
Szóval, hazaestünk fél egykor, négy éhes csemete és egy még éhesebb férj kódorgott a konyha körül, egyszerűen muszáj volt valamit rögtönözni. Így hát a sárgadinnye felét felkockáztam, és egy kétliteres kancsóba dobtam. Öntöttem rá nagyjból 7 deci friss házitejet, hozzáadtam egy literes vaníliajégrém felét, két marék jégkockát, egy teáskanál fahéjat, négy evőkanál cukrot, és összeturmixoltam. Tálalásnál mindenki tányérjába adagoltam még némi vaníliafagyit.
És akkor lássuk tételesen:
fél sárgadinnye kb. 200 Ft
7 deci házitej kb. 170 Ft
fél doboz vaníliajégkrém 250 Ft (akciós volt)
fahéj, cukor mondjuk 20 Ft? A jég meg bónusz…
Tehát, 640 forintból lett cirka egy liter levesünk, amit nagyjából öt perc alatt hoztunk össze, és ami hozzávetőleg tíz perc alatt fogyott el. Gyorsan, könnyen.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. trinity says:

    Én is holnapra sárgadinnyét vettem hasonló céllal:))))Köszi a csatlakozást-felvettelek a listámra a blogon!!!

  2. *hmmmmm*sárgadinnyeimádókként nekem is i kell majd próbálnom!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!