– Anya, mi lesz az ebéd?
Bizony, két kisebb cukkíni ment bele, és épphogy elég lett! Ha valami, hát ez diadal! Öröm volt nézni, nyelték, mint kacsa a nokedlit.
Valóban úgy készítettem, mit a tócsit, ám mivel a cukkíni nedvességtartalma jóval nagyobb, mint a krumplié, végülis az almás palacsintára hajazott a massza állaga. Mennyiségeket nem írok, mivel a cukkínihez kell igazítani az összes többit. A következőképpen készítettem: 2 zsenge cukkínit meghámoztam, lereszeltem (a magjukat nem kapartam ki, tényleg nagyon zsengék voltak), jól megsóztam. Hozzáadtam egy tojást, kb 3 deci aludttejet (egy kis pohár tejföl/joghurt/kefír is megteszi), és annyi lisztet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjak. Utánasóztam, borsoztam, és megszórtam egy kis kaporral is. Olajjal kikent palacsintasütőben sütöttem meg pont úgy, mint a palacsintát.
A kész lepényeket többféle töltelékkel láttam el: volt, amelyikbe csak tejfölt és feta sajtot tettem. Aztán eszembe jutott, hogy reggeliről maradt néhány főtt tojás; ezeket lereszeltem, tejfölt, feta sajtot, egy kis reszelt cheddart, sót, borsot, kevés fokhagymát kevertem hozzás, és ezekkel töltöttem be a tésztát. De el tudnám készíteni juhtúrós-gorgonzolás, eseteg egy kis padlizsánkrémes-sajtos betéttel… A végtelenségig variálható, és mivel az én kis finnyás tesztcsoportomnál átment, bátran ajánlom mindenkinek.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)