Mai Móni

Mucsó és mucsottó

Ha már a keresztezésnél tartunk, én is végeztem egy kísérletet; összeeresztettem a muszakát és a lecsót, és valami egészen fantasztikus egyed keletkezett. A mucsó. Vagy inkább leszaka?
Tulajdonképpen maradékmentés folyományaként jött az ötlet, ugyanis annyi lecsót sikerült gyártanom, hogy pár adag a hűtőben szomorkodott már napok óta, és senki még csak rá sem nézett. Tegnap néhány gyönyörű magyar padlizsánt vettem a piacon, ma pedig hazaállítottam 70 deka darált hússal… Adta magát a recept. Még azzal is megnyugtattam magam, hogy ez így, önmagában nem is hízlal!
Hogy teljes legyen a nemzetközi élmény, wokban sütöttem meg a húst.
Tehát, a hozzávalók:
1 fej hagyma
70 deka darálthús
lecsó, amennyi van
2 padlizsán
10 deka feta sajt
trappista a tetejére
olívaolaj

A padlizsánokat felszeleteltem, olajozott tepsibe fektettem a szeleteket, majd egyenként megolajoztam a tetejüket, és 200 fokon 15 perc alatt megsütöttem őket.
A hagymát apróra vágtam, a wokba dobtam, amikor kicsit megdinsztelődött, utánaküldtem a húst (ezúttal pulyka volt). Fehéredésig pirítgattam, majd hozzáadtam a lecsót, és ezt az egészet még jó negyedórán át főztem. Kevés sót és borsot adtam hozzá, tényleg nem sokat, mert a lecsó kicsit sós volt. Elővettem egy jénait, az alját beterítettem a padlizsánszeletekkel, rámorzsoltam a feta sajt felét, rátettem a lecsós darálthúst, megszórtam fetával, beborítottam padlizsánszeletekkel, és – itt, ha a muszaka szellemében jártam volna el, besamel mártás következett volna, de azt nálunk nem kedvelik -, jó vastagon megszórtam a nagylyukú reszelőn lereszelt trappista sajttal.
200 fokos sütőbe tettem 20 percre. Akinek nem okozott lelkiismereti problémát, enyhén pirított bagettel ette. Vagy várt még egy kicsit, és az ő kedvükért kifejlesztett, a totális internacionalitás jegyében készült ételt kanalazta boldogan: az alant látható a mucsottót.
A felszabadult wokban kevés olajon átforrósítottam kb. 30 deka rizottórizst, majd felöntöttem annyi zöldségalaplével, amennyi ellepte. Nagyjából tíz percig kevergettem, pótolgattam a levet, és ezután hozzáadtam a jénaiból a lecsós-padlizsános-sajtos hús felét. (A másik fele megmaradt nekem, diétás verzió gyanánt.) Addig öntöttem tovább hozzá a levet, amíg a rizs meg nem puhult és a rizottó sűrű főzelékszerű állagot nem öltött.

További ötleteim is vannak a keresztezésre, de lehet, hogy az már botrányba fulladna…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ez ZSENIÁLIS.Ráfacsarodtam már a hozzávalók felsorolásánál. Tuti bendőmtalálat..

  2. Padlizsán..imádom, lecsó, imádom,husi imádom, feta imádom,ezek együtt már orgiának számítanak…Még a bálnáról is lemondanék.asszem.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!