Babpüré

Ismét
tortillát eszegettünk az elmúlt napokban; megunhatatlan, hiszen megszámlálhatatlan variációban elkészíthető étel. Ezúttal babpürével kentem le a kisült tésztát, és erre pakoltam rá a különböző töltelékeket: rengeteg zöldséget, a grillcsirkén megmaradt húsdarabkákat, és egy kevés sajtot (ki milyet szeret).
Maga a püré tulajdonképpen ugyanaz, mint a
hummusz, csak épp nem csicseriborsóból, hanem nagyszemű fehér babból készült. Ez a fajta bab nagyon jó választásnak bizonyult, a héja vékony, a botmixer egyszerűen elbánt vele.
Tehát, a következőképpen jártam el: este még mindenféle határozott cél nélkül áztattam be a húszdekányi babot, mivel már igen régóta várt sorára fiókban. Gondoltam, valami majd csak lesz vele.
Másnap délelőtt jó félórán át főztem kuktában, és ott is hagytam kihűlni. Nos, ekkorra körvonalazódott már bennem a sorsa.
Egy fej hagymát apróra vágtam, kis olívaolajon megdinszteltem, hozzáadtam a babot, három gerezd fokhagymát, és együtt főztem őket még egy darabig. Amikor kész volt, hozzáadtam két teáskanál tahinit (szezámmagpaszta), fél citrom levét, két-három evőkanál jófajta, sűrű joghurtot (Cserpes), és, ha már egyszer van, füstölt tengeri sóval, na meg őrölt tarkaborssal ízesítettem. Leturmixoltam, és örültem nagyon. Remek.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)