Zacskós csirke rókagombás-zöldséges mártásban

Felfedeztem a sütőzacskót.
Éva hívta fel rá a figyelmemet; régebben ugyan alkalmaztam néhányszor, de valamiért nem találtam annyira jónak, hogy gyakran használjam. Mostanában viszont próbálgatok ezt-azt, és meg kellett állapítanom: a húsok bizony sokkal ízesebbek így, a levük nem párolog el, hanem finom szaftként megmarad.
Az alábbi adagot 5 felnőtt és 6 gyerek ette ebédre, éppen elég volt.
Hozzávalók:
3 dupla csirkemell filé (csontos mellből nyilván még finomabb lett volna, csak bajosan tudtam volna belegyömöszölni a sütőzacskóba)
1 nagy lilahagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
kis darab húsos mangalicaszalonna apróra vágva
mustár, só
A melleket egészben hagytam, sóztam, mustároztam. A hagymát, a szalonnát apróra vágtam, a répákat felkarikáztam, és a sütőzacskóba szórtam. beletettem a húsokat is úgy, hogy zöldségek legyenek a tetejükön is. Lezártam a zacskót, és betettem a 190 fokosra előmelegített sütőbe, ahol 50 perc alatt szépen megsült.
Közben elkészítettem a rókagombás mártást. Ehhez kellett:
Kb. 20 dkg rókagomba
1 fej hagyma
1,5 dl fehérbor
1 nagy pohár tejföl
só, bors, pirospaprika
petrezselyem
Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát, rádobtam az apróra vágott gombát. Sóztam, boroztam, majd amikor már a gomba puha volt, meghintettem kevés pirospaprikával, felengedtem a borral. Amikor az már jócskán elpárolgott, adtam hozzá egy kevés vizet, majd belekevertem a tejfölt, és megszórtam petrezselyemmel.
Amikor a hús megsült, kivettem a zacskóból és felszeleteltem. A zöldséges szaftot úgy, ahogy volt, leturmixoltam, és a rókagombás mártáshoz öntöttem.
Rizzsel ettük.
Fantasztikus lett. Fantasztikus!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)