Mai Móni

Zacskós csirke rókagombás-zöldséges mártásban

Felfedeztem a sütőzacskót. Éva hívta fel rá a figyelmemet; régebben ugyan alkalmaztam néhányszor, de valamiért nem találtam annyira jónak, hogy gyakran használjam. Mostanában viszont próbálgatok ezt-azt, és meg kellett állapítanom: a húsok bizony sokkal ízesebbek így, a levük nem párolog el, hanem finom szaftként megmarad.
Az alábbi adagot 5 felnőtt és 6 gyerek ette ebédre, éppen elég volt.
Hozzávalók:
3 dupla csirkemell filé (csontos mellből nyilván még finomabb lett volna, csak bajosan tudtam volna belegyömöszölni a sütőzacskóba)
1 nagy lilahagyma
2 sárgarépa
2 fehérrépa
kis darab húsos mangalicaszalonna apróra vágva
mustár, só
A melleket egészben hagytam, sóztam, mustároztam. A hagymát, a szalonnát apróra vágtam, a répákat felkarikáztam, és a sütőzacskóba szórtam. beletettem a húsokat is úgy, hogy zöldségek legyenek a tetejükön is. Lezártam a zacskót, és betettem a 190 fokosra előmelegített sütőbe, ahol 50 perc alatt szépen megsült.
Közben elkészítettem a rókagombás mártást. Ehhez kellett:
Kb. 20 dkg rókagomba
1 fej hagyma
1,5 dl fehérbor
1 nagy pohár tejföl
só, bors, pirospaprika
petrezselyem
Kevés olívaolajon megpároltam a hagymát, rádobtam az apróra vágott gombát. Sóztam, boroztam, majd amikor már a gomba puha volt, meghintettem kevés pirospaprikával, felengedtem a borral. Amikor az már jócskán elpárolgott, adtam hozzá egy kevés vizet, majd belekevertem a tejfölt, és megszórtam petrezselyemmel.
Amikor a hús megsült, kivettem a zacskóból és felszeleteltem. A zöldséges szaftot úgy, ahogy volt, leturmixoltam, és a rókagombás mártáshoz öntöttem.
Rizzsel ettük.
Fantasztikus lett. Fantasztikus!

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Garffyka says:

    A rókagombáért kifejezetten irigyellek! :)Imádom, de olyan csillagászati ára van, hogy megkeseredik a számban, ezért csak nagyon ritkán veszek.

  2. Maimoni says:

    3500-ért volt kint a piacon, 2500-ért kaptam, pontosabban ebben az árban számolták a 20 dkg-t – na jó, egy kicsit több volt, 600 forint körül volt összesen. Az azért nem olyan sok(k)…

  3. Garffyka says:

    Szia, gratulálok a goldenblog helyezéshez!!! :)))

  4. Garffyka says:

    Maimoni, akkor szerencsésebb voltál, mint én, vagy én néztem rossz helyen 🙁

  5. trinity says:

    Maimoni!Gratulálok a helyezéshez!!!!

  6. Gratulálok én is a helyezéshez! :)))

  7. Limara says:

    Én is gratulálok a helyezésedhez! :))

  8. max says:

    Mónikám!!Őszintén gratulálok a goldenbloghoz!!!

  9. gabojsza says:

    Én is szeretettel gratulálok!:-)))

  10. Lilahangya says:

    Szintugy beallok a gratulalok soraba :)!

  11. Reni says:

    Nem akarok kimaradni a sorból, én is gratulálok!

  12. Maimoni says:

    Köszönöm mindnekinek! Nagy meglepetés, most értem haza, meglepett a sok gratuláló komment…:)))Én is gratulálok minden kedves helyezett bloggertársnak, meg azoknak is, akik most nem kerültek a tíz közé: ne csüggedjetek – ez egyfajta szavazás, szubjektív ítélet – szerintem hajszálakon múlott, ki kerül be, ki nem. További örömteli bloggerkedést kívánok mindenkinek!

  13. Maimoni says:

    Köszi, Lúdanyó! Nem térek magamhoz, még mindig…:))))

  14. Maimoni says:

    Köszi, Ági! AZ én tízesemben Te mindenképpen benne vagy!

  15. Wise Lady says:

    Ez az étel tökéletes.Én is gratulálok:)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!