Gurulós eper
Ez valójában nem recept; azért írom le, hátha nem jut mindenkinek eszébe, hogy amíg kapható, minél többet lefagyasszon ebből a remek gyümölcsből. Másrészt, ha már elegünk van a lekvárkészítésből, így is eltehetjük az eprünket télire.
A gurulósra fagyasztás technikája egyszerű – egyébként azért hívják így, mert az egyes gyümölcsök nem fagynak össze, külön-külön képesek “gurulni” a dobozban.
Tehát: az epret megmossuk, csumáját leszedjük, és egyesével szépen kirakosgatjuk egy akkora tálcára, amekkora kényelmesen befér a fagyasztónkba – ide akkor kerülnek, amikor a szemek megszáradtak.
Pár óra múlva, miután a gyümölcs megfagyott, dobozoljuk/zacskózzuk, és így küldjük tartós nyugvóhelyére, vissza a mély mínuszba. Nálam például -21-be.
Így aztán később is élvezhetjük a koranyár ízeit.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)