Csak nem epres süti…?

De.
De hát mégsem állhatok elő banános kaláccsal, ha egyszer most van az eper szezonja!
Ezért hát újfent ilyesmivel traktállak Benneteket, annyi a különbség az előző sütikhez képest, hogy ez nem krémes. Kevert tésztaalap, és a gyümölcs zselében – ennyi.

Talán említettem már, amikor Bence fiamék (ő most 8 éves) a gyermekkönyvtárba látogatnak egy-egy magyar óra keretében, Bence nemcsak magának kölcsönöz könyvet, hanem mindenkinek hoz valamit. Engem szakácskönyvekkel lát el időről időre, méghozzá igazán jókkal. Legutóbb ezt az 1 tészta – 50 sütemény című könyvecskét választotta nekem, és ki is jelölte benne az elkészítendő recepteket.

A szerző, Gina Greifenstein nemes egyszerűséggel csodatésztának nevezi azt a valóban finom, és sokoldalúan felhasználható közismert kevert tésztát, amely a következőkből áll:

4 tojás

25 deka cukor

2 dl olaj

2 dl narancslé

30 dkg liszt

1 sütőpor

Ennek különböző variációival – hol a narancslé helyett kávéval, hol darált dióval, mákkal, mogyoróval, reszelt répával, csokival, gyümölcsökkel kiegészítve készíti a finomnál finomabb édességeket.

Az én választásom a Málnás süteményre esett, amelynek címszereplő gyümölcsét eperre cseréltem.

Az alaprecepthez ezesetben 3 ek kakaóport tettem, így sütöttem meg 180 fokon fél óra alatt. Közepes tepsibe tettem a tésztát, ami ennélfogva elég magas lett; legközelebb megpróbálom a nagyban sütni, úgy “harapásbarátabb” lesz, lehet kézben fogva, villa nélkül falatozni.

A továbbiakban két csomag piros tortazselét (akkora csomag, mint a sütőpor) elkészítettem úgy, hogy a megadott vízmennyiség felét bodzaszörppel helyettesítettem, és cukrot már alig adtam hozzá. Kicsit vártam, hogy a zselé hűljön, majd beleforgattam kb. fél kiló negyedelt epret, és ezt a keveréket osztottam el a kihűlt tészta tetején. Hűtőbe tettem, és húsz perc múlva már ették is nagy örömmel.

Még ki van jelölve legalább négy süti. De ezek közül már csak egy epres…:-))

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »