Mai Móni

Kuszkuszos epertorta

Elsőként Fűszeres Eszter Jeruzsálemi túrótortájánál találkoztam a kuszkusszal, mint torta-tésztával. Azóta szeretem használni, a joghurtos-gyümölcsös süteményeknek remek alapot ad, az elkészítése pedig nem több pár percnél. Főzést vagy sütést nem igényel, tetszés szerint édesíthető, kiválóan szeletelhető.

Az én tortám most a követezőképpen készült:
Egy nagyobb üvegtálban kb. 12 deka kuszkuszt összekevertem csipet sóval, egy kávéskanál fahéjjal, három evőkanál mézzel, fél citrom reszelt héjával, és leöntöttem kétszeres mennyiségű forró vízzel. Szorosan lefedtem, megvártam, amíg beszívja a vizet (5 perc), majd jól átkevertem.
Kisebb kapcsos tortaformába (ha jól mértem, 23 cm az átmérője) nyomkodtam, és hűtőbe tettem.
1 nagy pohár joghurtot és 1 nagy pohár tejfölt összekevertem két csomag Zselatin fixszel, ízlés szerinti porcukorral. A keveréket a kuszkuszra simítottam, és eperszeletekkel díszítettem. Legalább három órát pihentettem (jobb, ha egész éjszaka állhat) a hűtőben.
A krémet készítettem már tejszínhabbal, illetve mascarponéval is, tetszés szerint variálható, jelen recept szerint azért nem olyan magas a zsírtartalma.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ottis says:

    Érdekes ez a kusz-kuszos ötlet, ki kell próbáljam én is!

  2. Maimoni says:

    Érdemes! Nálunk nagyon bevált. Még a finnyásabbak is szeretik, akik eleinte azért fenntartásokkal fogadták az apró golyócskákból álló tésztát.

  3. max says:

    Légyszi nézz be hozzám, van ott egy kis meglepi a számodra!

  4. Maimoni says:

    Betti, örülök, ha ízlett!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!