Mai Móni

Lusta túrós

Az a bizonyos, igen, ami százféle néven, örök népszerűséggel kering a világhálón, s amely méltán aratott óriási sikert a háziasszonyok körében.
De ahogy annak idején a Ludas Matyi is közölt szakállas vicceket a “Hátha valaki nem ismeri…” rovatban, én is megörökítem itt ezt a receptet, jól jöhet sütni tanuló lányoknak és túlterhelt anyukáknak egyaránt. Meg bárki másnak, persze.

Hozzávalók:

25 deka liszt
25 deka cukor
1 sütőpor

0,5 kg túró
mazsola
reszelt citromhéj

2 tojás
4 dl tej
2 dkg vaj
+5 dkg vaj a tepsi kikenéséhez

A lisztet, a cukrot és a sütőport jól összekeverjük. Egy közepes tepsit jó vastagon kivajazunk – lehet, hogy soknak tűnik ez az öt deka, de tényleg kell. Ebbe beleszórjuk a száraz keverék felét, és rázogatjuk a tepsit, hogy egyenletesen szétterüljön. Elosztjuk rajta a mazsolával, citromhéjjal összekevert túrót, erre kerül a száraz keverék másik fele. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejet, és ráöntjük az eddigiekre. Apró darabokban rámorzsoljuk a két deka vajat a tetejére, és 190 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. Langyosra hűlve lehet már úgy-ahogy szeletelni.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Kedves Maimoni!Miután minden hozzávaló van itthon, szeretném megsütni ezt a sütit. Már csak annyit írj meg kérlek, hogy ezek a mennyiségek mekkora tepsinek felenek meg. A válaszodat előre is köszi. Andi.

  2. Maimoni says:

    Szia Andi!Abba a bizonyos közepes tepsibe való, vagyis a harmincvalahányszor huszonvalahány centisbe. :))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!