Mai Móni

Ha a társaság focimeccset néz…

Van egy kis társaság, akik időnként nálunk jönnek össze BL-meccseket nézni. Ma is így van ez, és ilyenkor mindig összedobok valamit a hálás közönségnek.
Ezúttal tanácstalan voltam, mígnem Maxnál megláttam a megoldást: az elegáns nevű töki pompost, ami nem igazán tudom, miben tér el a pizzától. Talán annyi a különbség, hogy a tésztát – amiben nincs oregano – vastagabbra hagyják, a feltét pedig nem paradicsomos, hanem tejfölös.
Egyszerű kenyértésztát készítek 3 dl víz, 3 dkg élesztő, kis cukor, kb. 70 dkg liszt, fél deci olaj, és só keverékéből. Ne legyen ragacsos, az a lényeg. Kelni hagyom, aztán kicsit átgyúrom, négy cipóra szedem a tésztát, 20 perc kelés után szépen kézzel szétnyújtom a pizzasütő méretére, hangsúlyozom, kézzel. Nemrég láttam egy műsorban, ahogy egy olasz pizzaszakács viszonyult a tésztához: sértésnek vette szinte, hogy a tanoncok sodrófával, tenyércsapkodással estek neki. Azóta én is figyelek a lelkére.
Szóval, kinyújtogatom, majd fokhagymás-sós-tejfölös szósszal bőségesen megkenem, és jöhet rá, ami van. Ezúttal hagyma, szalonna, és jó sok sajt került a tetejére. (Ebben az állapotában látható a képen, amiért újfent elnézést kérek, a gépem szombatig Londonban időzik, addig kénytelen vagyok egy telefonnal operálni…)
210 fokos sütőben 25 perc alatt sütöm meg.

És amíg a fiúk szurkolnak, én újra megnézem nagy kedvencemet, az Open Stage Székelylend “Aranka, szeretlek” című művét. Nagyjából egy éve hívta fel rá a figyelmemet egy ismerősöm, azóta láttam vagy százszor, mégis, újra és újra megnevettet. Ha valaki rászánja ezt a pár percet, különösen az utolsó mondatot ajánlom figyelmébe. Csak hogy értsük a férfilelket…:-)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Eszti says:

    Hát előszöris: én is szétröhögtem magam a “Csengő Zolival megcsaltál”-gyönyörűségen. Hatalmas!!! Már ha rágondolok is vigyorognom kell, haha…A pompos (így hívják?) nagyon ízletesnek hangzik. Megjött a kedvem az elkészítéséhez, pedig még sosem alkottam pizzát, de azt hiszem a recepted után belevágok. A fiaim biztos odalesznek tőle, mert nálunk igencsak népszerűek a tejfölös husis nyalánkságok…Köszi a receptet, meg a Csengő Zolit. Tetszik a blogod. 🙂

  2. kiseri says:

    Ez az egyik kedvencünk!!! Mármint a pompos is és az idióta szám is… az a szörnyű, hogy ez az udvarlási stílus a valóság…

  3. Maimoni says:

    Eszti, köszi!Ha nekiállsz a tésztának, az a lényeg, hogy ne legyen se túl kemény, se ragacsos. Kézzel gyúrható állagot kell elérni (mivel mérleg nélkül főzök, nem vagyok 100 százalékig biztos abban, hogy precíz a mennyiség). Kiseri, a Csengő Zolit illetően először, bevallom, nem tudtam, hogy ez most vicc, vagy komoly. Az utolsó mondat győzött meg arról, hogy ez egy nagy hülyéskedés. Óriási.

  4. Eszti says:

    Köszi. Ha elkészül az első pomposom, beszámolok róla. 🙂

  5. Dávid says:

    nagyon hasonlitasz egy kedves barátnömre aki Keszthelyen lakott és Kalmár MONIKÁNAK hivták.ha nem az vagy bocsi.nevemCzaun SZILVIA,email cimem czaunszilvi@hotmail.com


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!