Az egyik Jamie vidéki konyhája című műsorban láttam, hogy J.O. egy hagyományos angol süteményt új formában, rétestésztába csomagolva készített el. Tette ezt úgy, hogy egy muffintepsi mélyedéseit kibélelte a méretre vágott réteslapokkal, és abba rakta a tölteléket.
Amióta lokálvevő lettem, és a tejet úgy hozzák házhoz egy háztáji gazdaságból, gyakran jutok hozzá tőlük házi túróhoz, sajthoz, tojáshoz. Aztán előfordul, hogy buzgóságomban kicsit sokat is beszerzek némelyikből. Így volt ez most is, ott dekkolt fél kiló túró a hűtőben különösebb cél nélkül, és azt hiszem, épp az utolsó pillanatban ugrott be ez a jamie-s megoldás, úgyis volt egy csomag réteslap a hűtőben.
Mivel állandóan rengeteg tojásfehérje várakozik a fagyasztóban, úgy gondoltam, a túróval együtt végre ezekből is felhasználok jónéhányat. Elő is vettem hát az egyik üveget, kábé nyolc fehérje lehetett benne.
A fél kiló túrót összekevertem két egész tojással, annyi cukorral, amennyivel finomnak találtam, fél lime levével, 5 evőkanál búzadarával, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. A réteslapot hármasával, egyenként zsírozva egymásra fektettem, majd szemmértékre akkora négyzetekre vágtam, amekkorával a muffintepsi mélyedéseit kényelmesen ki tudtam bélelni. Ezekben aztán elosztottam a túrós tölteléket, majd 180 fokon kb. 25 percig sütöttem; ekkor lekapcsoltam a sütőt, de még addig benne hagytam a tepsit, amíg langyos nem lett.
Jópofa süti, igazából a réteslap akár el is hagyható (bár azzal kicsit különleges): a töltelék nagyon fincsi!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Akár izé-akár nem: jó ötlet!!!
Kösz :))))) !!
Ez nagyon fincsi lehet 🙂
Ez nagyon jól hangzik! Meg is csinálom!Üdv, Jucus
Jucus, sok sikert! Remélem, ízleni fog!