Tésztagyár

Nemrég beruháztam egy olasz, Atlas márkájú tésztakészítő gépre. A Vaterán vettem 3000 forintért; tud lasagnát, cérnametéltet, szélesmetéltet és spagettit.

Elsőként akkor próbáltam ki, amikor épp vendégeket vártunk (mindenkinek azt javaslom, ne ilyen időpontot válasszon). Spagettit gyártottam rajta akkor, és az olasz tésztareceptet követtem: 10 dkg liszthez 1 tojás – így a fél kiló liszthez 5 tojást használtam fel. Hogy is fogalmazzam, kissé rusztikus lett. És kemény. A hűtőben, bolognai szósszal a nyakán másnapra viszont tökéletessé változott.

A nem éppen átütő erejű siker nem szegte kedvemet, ma szélesmetéltet készítettem, méghozzá rucola-pestosat. Vagy rukólapesztósat.

A pesztót pár napja turmixoltam kesudióból, dióból, rucolából és olívaolajból.

A tésztát most fél kiló lisztből, 3 tojásból és 3 teáskanál pesztóból, 1 teáskanál sóval gyúrtam össze, és kis segítségem átküldte a gépen. Kicsit szárítottuk egy szék háttámláján, majd kifőztem a hosszú csíkokat, és összekevertem a következő raguval:
apróra vágott szalonnát, fél fej vöröshagymát kicsit megpároltam, rádobtam némi csíkokra vágott sonkát, felöntöttem két hámozott-darabolt paradicsom konzervvel, belenyomtam 3 gerezd fokhagymát, és negyed órán át hagytam fedő alatt rotyogni. Sóztam, jócskán megszórtam bazsalikommal, pár deka Grana Padano sajtot reszeltem bele, és már tettem is hozzá a tésztát.
Aztán megkóstoltam.
És megnyugodva álltam fel az asztaltól; emiatt nem kell magyarázkodnom.
Ja, és “jó szórakozás volt” – amint azt Zsófi megjegyezte.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »