No Salty-nál találtam egy Nigella-féle csokoládés sajttorta receptet, ami nem hagyott nyugodni. Philadelphia sajtom ugyan nem volt itthon, ám akadt fél kiló ricotta. S mivel más leírásokban is láttam, hogy időnként helyettesítik egyiket a másikkal, úgy gondoltam, megpróbálom. Annyira finom lett, hogy nálam bekerült a kedvencek közé.
Eredetileg kekszes alapra helyezik a sajtos masszát, így kerül a sütőbe – én úgy gondoltam, bevetem az új szilikonos formáimat; nem lesz alapja, csak maga a krém süljön-gőzölődjön meg.
Tehát a hozzávalók:
50 dkg ricotta
3 egész tojás
3 tojássárga
12 dkg porcukor
1 kis pohár tejföl
kandírozott narancshéj/ha nincs, reszelt narancshéj
15 dkg (általában ez másfél tábla) étcsoki, min 60 %-os
2 ek holland kakaópor
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A ricottát összekevertem a cukorral és a tojásokkal. Hozzáadtam a tejfölt, a narancshéjat, az olvasztott csokit és a kakóport. Az egész mutatvány nagyjából 5 percet vett igénybe.
A masszát elosztottam a muffinformákba, és vízzel telt tepsibe helyeztem a formákat úgy, hogy a víz a peremükig ért.
Betoltam a sütőbe, s egy órán át ott is hagytam.
Óvatosan tálra borítottam a desszertet, ami kívül kicsit keményebb, belül remegős…
Álljon ellen, aki tud.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Épp ezt a szilikonos-duót vettem én is:))Tegnap sütöttem benne, a napokban postolom. Én is gondolkodtam ebben a gőzölős dologban, annyira adja a tippet a forma..Könnyen ki tudtad borítani??? Mert ettől azért tartok….De ha Neked sikerült érdemes vele kísérletezni!Szép lett és jó az ötleted!
Köszi! Ez nagyon szépen kijött a formából, a pár nappal korábbi joghurtos nehezebben.Ilyen gőzölős sütit még soha nem készítettem, de ez nagyon bejött. Mindenképp érdemes kipróbálni!