Hétfőn almás palacsintát ettünk, kedden simát, lekvárral és
tejfölös porcukorral töltve (ez utóbbi a fiúk kedvence, akárhogy is erőltetem a túrósat, ami az enyém).
Szerdán következett a spenótos-diós palacsinta, aminek receptjét Sajtkukac Nikitől vettem. 15 palacsintára hangoltam a mennyiségeket. Nekem ízlett, de nem mondhatom, hogy osztatlan sikert aratott. Egynek jó volt.
Csütörtökön már Bence fiam is kedvet kapott a palacsinta-dobáláshoz, úgyhogy ketten bűvészkedtek a tűzhely körül, némi kiabálással és egy égési sérüléssel megúsztuk. Ezúttal valami édeset szerettek volna megint, így hát a következőt találtam ki: mákos palacsintákat készítünk, azokat 2 cm vastag karikákra vágjuk, jénaiba lerakjuk, soronként meglocsolva jócskán vaníliapudinggal, a maradék öntetet pedig a tálalásnál tesszük rá. Vagyis, majdnem mákos guba.
Kellett hozzá kb. húsz palacsinta, 15 dkg mák cukorral, és annyi tejjel felfőzve, hogy ne folyjon, illetve 3 tojássárgából, 8 ek kukoricakeményítőből és 1 liter tejből, cukorral és vaníliával főzött puding. Nagy sikere lett.
A guba-palacsinta finomabb lett, mint amilyen frissen volt, ennek elfogyasztásáért nem kellett különösebb trükköket bevetnem.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)