Remek olajosmagos recepteket olvastam a VKF 23. fordulójának alkalmából számos gasztroblogon. Innen jött az ötlet a mai ebédhez: legyen benne dió.
Hozzávalók:
kb. 15 csirkemell szelet
3 marék dió
fehérbor
szalonnaszeletek
4 közepes alma
1 nagy fej hagyma
3 marék fagyasztott meggy
só
A hússzeleteket sózom, és kicsit állni hagyom. Közben a diót ledarálom, majd egy kis lábaskában felfőzöm annyi fehérborral, hogy jó sűrű masszát kapjak. Ezzel a masszával bekenem a hússzeleteket.
A tepsi aljára néhány szalonnaszeletet terítek, rádobom a vékony csíkokra vágott hagymát, almát, a fagysztott meggyet, ráfektetem a hússzeleteket, felöntöm 2-3 dl fehérborral (épp a ragut ellepje, a húsokat már ne), majd 220 fokos sütőbe tolom. Amikor már pirulni látszik a teteje, megfordítom, hogy a másik fele is színt kapjon.
Párolt rizzsel ettük.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Szia! Nézz be kérlek hozzám: http://thechefviki.blogspot.com/2009/03/baratsag-tunderek.html