Kedvenc vecsernye-kevercsem – VKF XXIII.

Ne legyek kerekebb, estefele nem eszem nehezet. Eme kevercs lett kedvenc eledelem.

Ej, kellett nekem ebbe belekezdenem! Nem megy!

Kedves Gren, eszperente nyelvvel fertezted meg ezen sereget, versenyre kelnek, receptet mekegnek… Eszem nem enged. Nem lelem helyes megfeleltetett eszperente nevet erre, meg emerre… Elkeseredtem. Ne neheztelj!
Szóval, a Grenadine által meghirdetett, immár huszonharmadik Vigyázz, Kész, Főzz! recept-seregszemlére a kiíró iránti tiszteletből próbálkoztam az eszperente leírással, de hamar beláttam: sem a tzatziki-salátát, sem a halkonzervet, sem az olajos magvakat nem tudom e-betűs szavakkal helyettesíteni.

A receptet kissé szemlesütve teszem közzé, mert valójában nem is recept; csupán egy tányérra tettem néhány hozzávalót, és kész. Azonban olyan kevés salátát fedeztem fel a VKF-re közzétett ételek között, hogy úgy döntöttem: kissé szégyenlősen bár, de ezzel nevezek.

Hozzávalók:

1 doboz tonhalkonzerv (én a növényi olajos Tai Pai márkájút szeretem: ízes, és nem is túl drága)

feta sajt

tzatziki-saláta

pirított olajos magvak: ezúttal napraforgó-, szezám- és tökmag

Először is elkészítem a tzatzikit: vékony csíkokra gyalulom az uborkát, megsózom és állni hagyom. Egy doboz zsírszegény tefölbe belenyomok egy gerezd fokhagymát, elkeverem, majd hozzáadom a kicsit kinyomkodott uborkát. Ha szükséges, még utánasózok.

Előveszek egy kistányért, és ráhalmozom a hal-feta-tzatziki hármast, szépen egymás mellé. Megszórom a magokkal, majd meglocsolom egy kis bazsalikomos olívaolajjal. Pirítóssal, vagy csak úgy magában eszem.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »