A receptet kissé szemlesütve teszem közzé, mert valójában nem is recept; csupán egy tányérra tettem néhány hozzávalót, és kész. Azonban olyan kevés salátát fedeztem fel a VKF-re közzétett ételek között, hogy úgy döntöttem: kissé szégyenlősen bár, de ezzel nevezek.
Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv (én a növényi olajos Tai Pai márkájút szeretem: ízes, és nem is túl drága)
feta sajt
tzatziki-saláta
pirított olajos magvak: ezúttal napraforgó-, szezám- és tökmag
Először is elkészítem a tzatzikit: vékony csíkokra gyalulom az uborkát, megsózom és állni hagyom. Egy doboz zsírszegény tefölbe belenyomok egy gerezd fokhagymát, elkeverem, majd hozzáadom a kicsit kinyomkodott uborkát. Ha szükséges, még utánasózok.
Előveszek egy kistányért, és ráhalmozom a hal-feta-tzatziki hármast, szépen egymás mellé. Megszórom a magokkal, majd meglocsolom egy kis bazsalikomos olívaolajjal. Pirítóssal, vagy csak úgy magában eszem.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)