Milfeig-torta szülinapra
A szeptemberben elkezdődött szülinap-sort a kisebbik fiamé zárja a mai napon. Tehát egy ideig most nem készítek tortát, őszig ez az utolsó.
Mivel Fahéj és fetánál Milfeig néven találtam, s görög süteményként
mutattam be családomnak, ezért most is így nevezem – noha a receptgazdától azóta megtudtam, valójában a francia millefeuille nevű süteményt tisztelhetjük e csodában. Annyira ízlett a múltkor, hogy most tortaként készítettem el, mindenki örömére.
A korábbi posztomban olvasható a pontos leírás, de azért annyit itt is elmondok, hogy csupán egy csomag leveles vajas tészta (ezúttal 50 dkg-os volt a csomag), négy tojássárga+ egy egész tojás, 5 ek cukor, 8 ek kukoricakeménytő, egy liter tej kellett hozzá, illetve a tetejére 4 dl tejszínhabból némi cukorral felvert hab, és díszítésnek amit találtunk. Hát, nekünk most rózsaszínű cukorvirágunk és némi csokipasztillánk volt készleten, amitől a torta kicsit lányos külsejű lett, de az ünnepelt ez ellen határozottan tiltakozott, szerinte nem lányos. Különben is a lényeg az, hogy finom, na meg, hogy mellé nagyon jó ajándékokat kapott.
A leveles tésztát ezúttal is három téglalapra osztottam, nagyon vékonyra nyújtottam, majd a legnagyobb kerek tortaforma alapja mentén körbe vágtam, és 200 fokon kb. 10 perc alatt megsütöttem (tehát három kerek lapom lett). Ezt töltöttem meg a tejből, tojássárgákból+tojásból, cukorból, keményítőből főzött pudinggal.
Ha elég ügyes lettem volna, már tegnap este összeállítottam volna a tortát, könnyebben szeletelhető lenne most már. De így is nagggggyon finom…

______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)