Mai Móni

Szilvalekváros süti – a verhetetlen verzió

Megértem, ha állandó olvasóim közül most többen azzal sóhajtanak fel hogy na ne már…! Lerágott csont!!! De higgyétek el, jó okom van arra, hogy ezt a sütit újra bemutatom. Szerintem már a saját anyukája sem ismer rá…
A tésztába kakaóport tettem, a szilvalekvárnak köszönhetően még háromnaposan is kellemes maradt, nem száradt ki (a három napot pedig azért érte meg, mert dupla adagot készítettem belőle). És a krém rajta! Varázslatos.
Úgy hívom, hogy Márványos süti.
Hozzávalók (a dupla adaghoz, vagyis a nagyméretű tepsihez):
18 dkg zsír, vagy 20 dkg vaj
30 dkg porcukor
8 evőkanál szilvalekvár (sűrűn folyós, nem kemény)
5 tojás
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tk szódabikarbóna
3 ek holland kakaópor
1 narancs reszelt héja
A tetejére:
szilvalekvár
1 cs. pudingpor, sűrűre főzve 3,5 dl tejjel
1 doboz Philadelphia krémsajt
1 tábla jó minőségű étcsoki
5 dkg vaj

A lágy zsírt/vajat jól összekeverem a porcukorral. Hozzáadom a lekvárt, majd egyenként a tojásokat (vagyis amint beleütök egy tojást, azt elkeverem, utána jön a következő), aztán a kakaóport. Utána részletekben hozzáadom a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a narancshéjat. Nem folyós, sűrű tésztát kell kapnom. A tepsibe sűtőpapírt terítek, beleöntöm a tésztát, elsimítom. 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm.
Langyosan lekenem szilvalekvárral, és elkészítem a krémet.
A sűrű pudingot (amikor már nagyjából kihűlt) összekeverem a krémsajttal, ha nem elég édes, kis porcukrot adok még hozzá. Megkenem vele a tésztát.
A csokit összeolvasztom a vajjal, majd csíkokban ráteszem a krém tetejére; fogok egy villát, és összehúzkodom a két masszát.
Hűvös helyen hagyom, hogy a krém megdermedjen.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Limara says:

    Csodás! Ki fogom próbálni! :))

  2. Na akkor én ezt most már megsütöm:-)

  3. Maimoni says:

    Esetleg egy kis spenóttal…? 😀

  4. Húha! A szilvalekváros nálunk is oszlopos tag, tölteni is szoktam lekvárral, s a tésztájába kakaó helyett fahéjat szoktam tenni.De a tetején ez a cucc, hmmm…

  5. Maimoni says:

    Nagyon jó, bizony! Az egyik legjobb dolog ebben a sütiben, hogy nagyon hamar megvan; másrészt eddig akárhogy is cifráztam, mindig sikerült!

  6. Maimoni:)) nem merted odaírni, hogy hogy néz ki a spenótom, ugyi:D ?Kakaó+szilva, kakaó+ meggy. kakaó + narancs, telitalálat. Már sül a szilvás!

  7. Maimoni says:

    Nekem tetszik a spenótod!!! Valami viccesen törtem a fejem, de még nem jutott eszembe semmi…De ha eszembe jut, odaírom!!

  8. Maimoni, ez a süti nagyonNAGYON jó!nekem kicsitlapos lett, de attól függetlenül!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!