Mivel vasárnapra öt vendéget vártunk, én pedig nem tudtam a délelőttöt a konyhában tölteni, reggel felraktam a sóletet. Továbbra is Glodshmied István receptjét használom, nagyon bevált, viszont most már többféle babból, és, bár az ellen ő élénken tiltakozott, csicseriborsóval készítem. Két füstölt pulykacombot, és egy darab angolszalonnát (na ezt sem ő mondta) tettem még bele. Finom lett, de rengeteg maradt. Így hát hétfőn ez (is) várta a hazaérkezőket…
Hétfő
Sólet
Sonkás-sajtos-póréhagymás tekercs (A sonka a sóletből…)
Kedd
Paradicsomleves
Rakott karfiol (Rizs póréhagymával összepárolt sonkával – igen, a sóletből… -, és főtt karfiollal rétegezve lerakva, besamelmártással öntözgetve.)
Szerda
Ekkor már fenyegetve éreztem magam, ha megpróbálok a sólettel előrukkolni. Maradt a tegnapi paradicsomleves, és a jól bevált
Mustáros csirkemellszelet hagymás törtkrumplival (A filészeleteket sózom, majd mustározom, lisztbe forgatom, és úgy sütöm meg kevés olajon. A héjában főtt krumplikat meghámozom; egy nagy, magasfalú serpenyőben hagymát pirítok, erre dobom rá a krumplit, és ott töröm össze a serpenyőben.)
Csütörtök
Tejszínes krumplileves
Éva tésztája
Péntek
Csirkés-póréhagymás-árpagyöngyös egytál kecskesajtos gombóccal
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)