Heti menü jan.19-23

A hét eleji ételek körét az ezúttal vasárnap főzött sólet határozta meg. A sólet alapvetően társasági étel. Nem lehet, vagy inkább nem érdemes keveset készíteni belőle, ám ha nem fogy el két napon belül, akkor bizony már rajtunk is marad. Nálunk, legalábbis.

Mivel vasárnapra öt vendéget vártunk, én pedig nem tudtam a délelőttöt a konyhában tölteni, reggel felraktam a sóletet. Továbbra is Glodshmied István receptjét használom, nagyon bevált, viszont most már többféle babból, és, bár az ellen ő élénken tiltakozott, csicseriborsóval készítem. Két füstölt pulykacombot, és egy darab angolszalonnát (na ezt sem ő mondta) tettem még bele. Finom lett, de rengeteg maradt. Így hát hétfőn ez (is) várta a hazaérkezőket…

Hétfő

Sólet

Sonkás-sajtos-póréhagymás tekercs (A sonka a sóletből…)

Kedd

Paradicsomleves

Rakott karfiol (Rizs póréhagymával összepárolt sonkával – igen, a sóletből… -, és főtt karfiollal rétegezve lerakva, besamelmártással öntözgetve.)

Szerda

Ekkor már fenyegetve éreztem magam, ha megpróbálok a sólettel előrukkolni. Maradt a tegnapi paradicsomleves, és a jól bevált

Mustáros csirkemellszelet hagymás törtkrumplival (A filészeleteket sózom, majd mustározom, lisztbe forgatom, és úgy sütöm meg kevés olajon. A héjában főtt krumplikat meghámozom; egy nagy, magasfalú serpenyőben hagymát pirítok, erre dobom rá a krumplit, és ott töröm össze a serpenyőben.)

Csütörtök

Tejszínes krumplileves

Éva tésztája

Péntek

Csirkés-póréhagymás-árpagyöngyös egytál kecskesajtos gombóccal

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »