Mai Móni

Szilvalekváros süti – reloaded

Ezt a kevert sütit most készítettem el harmadszor, azonban kénytelen voltam kicsit módosítani a recepten bizonyos hozzávalók elégtelen volta miatt; ez most bizony a tészta javára vált.

Ami a tésztába került:

2 egész tojás

2 tojásfehérje (fagyasztott maradék)

12 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 vaníliáscukor

10 evőkanál lágy szilvalekvár

10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt

10 dkg rétesliszt

1 teáskanál sütőpor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál fahéj

egy narancs reszelt héja

A bevonathoz:

szilvalekvár

másfél tábla étcsoki (70 %-os)

10 dkg vaj

A tészta hozzávalóiból a leírt sorrendben kevert tésztát készítek (a tészta állagának nem folyósnak, hanem annál töményebb, inkább kenhető masszának kell lennie; amennyiben nem ilyen, lisztet teszek még hozzá). A közepes tepsimbe sütőpapírt teszek, belesimítom a tésztát és 180 fokosra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm. Melegen lekenem szilvalekvárral, majd összeolvasztom a csokit a vajjal, és bevonom vele a sütit. Hideg helyen dermesztem.

Nagy örömömre ezúttal különösen jól sikerült a csokibevonat, szépen lehetett simítani is. Hogy ez miért nem megy mindig így…?

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Szia, kedves Blogtulajdonos!!A hétvégén megcsináltam a szilvalekváros sütidet (általad följavított változat), nagyon finom lett!!Biztos, hogy készítek máskor is!!Köszi!!Varanka Krisztina

  2. Maimoni says:

    Ó, nagyon örülök!!! :))És javasolom az eredeti kipróbálását is, az is nagyon jó. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!