Ezt a kevert sütit most készítettem el harmadszor, azonban kénytelen voltam kicsit módosítani a recepten bizonyos hozzávalók elégtelen volta miatt; ez most bizony a tészta javára vált.
Ami a tésztába került:
2 egész tojás
2 tojásfehérje (fagyasztott maradék)
12 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
10 evőkanál lágy szilvalekvár
10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg rétesliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
egy narancs reszelt héja
A bevonathoz:
szilvalekvár
másfél tábla étcsoki (70 %-os)
10 dkg vaj
A tészta hozzávalóiból a leírt sorrendben kevert tésztát készítek (a tészta állagának nem folyósnak, hanem annál töményebb, inkább kenhető masszának kell lennie; amennyiben nem ilyen, lisztet teszek még hozzá). A közepes tepsimbe sütőpapírt teszek, belesimítom a tésztát és 180 fokosra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm. Melegen lekenem szilvalekvárral, majd összeolvasztom a csokit a vajjal, és bevonom vele a sütit. Hideg helyen dermesztem.
Nagy örömömre ezúttal különösen jól sikerült a csokibevonat, szépen lehetett simítani is. Hogy ez miért nem megy mindig így…?
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Szia, kedves Blogtulajdonos!!A hétvégén megcsináltam a szilvalekváros sütidet (általad följavított változat), nagyon finom lett!!Biztos, hogy készítek máskor is!!Köszi!!Varanka Krisztina
Ó, nagyon örülök!!! :))És javasolom az eredeti kipróbálását is, az is nagyon jó. 🙂