A két nagyobb gyerekem nem akar menzás lenni. Eleinte élénken tiltakoztam, kell nekem hétközben az a kis szabadság, hogy ne az ebédfőzés vigye el a délelőttöm egy részét… De aztán Bálintot azzal tudtam csak rávenni arra, hogy lemondjon a hajnövesztésről, hogy fodrászlátogatásért cserébe nem kell menzásnak lennie. Nórinak meg egészen egyszerűen elfelejtettem befizetni e hónapra az ebédjét.
Most tehát naponta főzőcskézem, és elhatároztam, hogy megörökítem a hétköznapi menüsort, hátha másnak is ötletet adok vele, meg aztán később még én is hasznát vehetem…
Táplálkozástudományilag nem feltétlenül megalapozott, de mindenki megelégedésére szolgált.
Most tehát naponta főzőcskézem, és elhatároztam, hogy megörökítem a hétköznapi menüsort, hátha másnak is ötletet adok vele, meg aztán később még én is hasznát vehetem…
Táplálkozástudományilag nem feltétlenül megalapozott, de mindenki megelégedésére szolgált.
Kedd
Vörösboros marhatokány (Ezúttal két nappal előbb bepácolt marhacombból; akinek jutott, maradék pitatésztával ette, akinek nem, az kenyérrel.)
Szilvalekváros süti
Vörösboros marhatokány (Ezúttal két nappal előbb bepácolt marhacombból; akinek jutott, maradék pitatésztával ette, akinek nem, az kenyérrel.)
Szilvalekváros süti
Szerda
Gulyásleves (a maradék marhatokány felturbózva – pikáns lett, és finom)
palacsinta
Gulyásleves (a maradék marhatokány felturbózva – pikáns lett, és finom)
palacsinta
Csütörtök
(Maradék gulyásleves, aki kért)
Töltött paprika főtt krumplival
(Maradék gulyásleves, aki kért)
Töltött paprika főtt krumplival
Péntek
Káposztaleves gerslivel (poszt hamarosan)
rétes (almás és meggyes, bolti réteslapból)
Káposztaleves gerslivel (poszt hamarosan)
rétes (almás és meggyes, bolti réteslapból)
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Szia! Küldenék neked egy baráti ölelést, akkor is ha már megkaptad. http://agifoz.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=87735 Ági
Ó, köszönöm! Nagyon kedves vagy, hogy rám gondoltál!
Nagyon jó!Töltöttpaprika krumplival számomra még ismeretlen párosítás, van róla már poszt?Köretnek adod hozzá akrumplit, esetleg a töltelékben van?
Szia!KÖret hozzá. Nálunk annyira standard, hogy bevallom, nem is gondoltam rá, hogy posztolom. De lehet, hogy mégis kéne… A legtöbb gombócot nem is teszem paprikába, mert a többség utálattal hámozza le a töltelékről… De én szeretem, és a paprika íze nélkül a paradicsomos húsgombóc sem igazi.
Hehe. Nálunk is így van, a ‘”cundráját” én eszem meg a töltöttpaprikának, a többiek csak a töltést. Káposztából is.Szóval krumli a köret, lehet, hogy a tölteléket is másképp csinálod? Nálunk ugyanolyan mint a töltottkáposzta, rizs, húsi, hagyma fokhagyma bors, és paradicsomlében van megfőzve.
Igen, stimmel! Csak krumplival laktatóbb.