Mai Móni

Heti menü jan.12-16

A két nagyobb gyerekem nem akar menzás lenni. Eleinte élénken tiltakoztam, kell nekem hétközben az a kis szabadság, hogy ne az ebédfőzés vigye el a délelőttöm egy részét… De aztán Bálintot azzal tudtam csak rávenni arra, hogy lemondjon a hajnövesztésről, hogy fodrászlátogatásért cserébe nem kell menzásnak lennie. Nórinak meg egészen egyszerűen elfelejtettem befizetni e hónapra az ebédjét.
Most tehát naponta főzőcskézem, és elhatároztam, hogy megörökítem a hétköznapi menüsort, hátha másnak is ötletet adok vele, meg aztán később még én is hasznát vehetem…
Táplálkozástudományilag nem feltétlenül megalapozott, de mindenki megelégedésére szolgált.

Hétfő:
Póréhagymás vöröslencseleves
Gyros

Kedd
Vörösboros marhatokány (Ezúttal két nappal előbb bepácolt marhacombból; akinek jutott, maradék pitatésztával ette, akinek nem, az kenyérrel.)
Szilvalekváros süti

Szerda
Gulyásleves (a maradék marhatokány felturbózva – pikáns lett, és finom)
palacsinta

Csütörtök
(Maradék gulyásleves, aki kért)
Töltött paprika főtt krumplival

Péntek
Káposztaleves gerslivel (poszt hamarosan)
rétes (almás és meggyes, bolti réteslapból)

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Szia! Küldenék neked egy baráti ölelést, akkor is ha már megkaptad. http://agifoz.blog.nlcafe.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=87735 Ági

  2. Maimoni says:

    Ó, köszönöm! Nagyon kedves vagy, hogy rám gondoltál!

  3. Nagyon jó!Töltöttpaprika krumplival számomra még ismeretlen párosítás, van róla már poszt?Köretnek adod hozzá akrumplit, esetleg a töltelékben van?

  4. Maimoni says:

    Szia!KÖret hozzá. Nálunk annyira standard, hogy bevallom, nem is gondoltam rá, hogy posztolom. De lehet, hogy mégis kéne… A legtöbb gombócot nem is teszem paprikába, mert a többség utálattal hámozza le a töltelékről… De én szeretem, és a paprika íze nélkül a paradicsomos húsgombóc sem igazi.

  5. Hehe. Nálunk is így van, a ‘”cundráját” én eszem meg a töltöttpaprikának, a többiek csak a töltést. Káposztából is.Szóval krumli a köret, lehet, hogy a tölteléket is másképp csinálod? Nálunk ugyanolyan mint a töltottkáposzta, rizs, húsi, hagyma fokhagyma bors, és paradicsomlében van megfőzve.

  6. Maimoni says:

    Igen, stimmel! Csak krumplival laktatóbb.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!