Rákaptam Limara receptjeire.
Úgy van az, hogy az ember gyanútlanul sétálgat a blogok között, és akkor egyszer csak az egyiken leragad.
Mi tartja ott? Hát, először is, maga a blogger személyisége, ami ugye, átjön az írásokon keresztül. Emellett aztán a blog formátuma, a betűk, a színek, a képek, és persze a tartalom… Sok mindennek kell egybeesnie ahhoz, hogy az ember szívesen időzzön egy inernetes felületen. Limara blogja ilyen marasztalós.
Hihetetlen jó kenyérreceptek vannak nála, meg persze minden más is, de ő maga is elsősorban “pékként” határozza meg magát.
Ezt a sütit tegnap teszteltem, ma már reprodukálnom kellett, kollektív kérésre.
Hozzávalók:
3 egész tojás
15 dkg porcukor
9 dkg zsír (én margarint használtam, gondolom, vajjal meg aztán még jobb…)
15 dkg porcukor
9 dkg zsír (én margarint használtam, gondolom, vajjal meg aztán még jobb…)
5 ek jó kemény szilvalekvár,
9 ek víz
9 ek víz
na most, nekem lágy szilvalekvárom van itthon, ebből tettem 12 evőkanállal, kompromisszumos alapon…
1 tk vanília (1 cs. vaníliáscukor)
20 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
1 tk őrölt fahéj
20 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
fél citrom reszelt héja
1 tk őrölt fahéj
A tetejére:
– lekvár és csokimáz
– durvára vágott dió/mandula
Az összeállításnál kicsit egyszerűsítettem:
A lágy margarint összekevertem a cukorral, egyenként beleütöttem, és el is kevertem a tojásokat, majd hozzáadtam a lekvárt, a vaníliáscukrot. Beleszitáltam a lisztet, de még a szitában hozzáadtam a sütőport és a szódabikarbónát. Már csak a fahéj és a citromhéj volt hátra – ezeket is hozzákevertem. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, a tetejét megszórtam mozsárban durvára tört mandulával, és a tésztát 180 fokon 20 perc alatt megsütöttem.
Gyors uzsonnasüti.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Ó,de kedves vagy! Nagyon szépen köszönöm! :))
Szia Móni! Már többször megcsináltam, pedig nem is szeretjük a szilvalekvárt, de azért általában mégis akad itthon 1-1 üveggel! Ki tudja hogyan? Szóval, tényleg nagyon finom lett. Szerinted bevállna más lekvárral is? Mondjuk van itthon fincsi darabos meggylekvárom?
Háát…ha nem sajnálod így belesütni…nálunk az elfogyna kiskanállal, üvegből!