Év végi dilemma

Sziveszterhez közeledve a gasztroblogger elmereng: milyen ételt ajánlhatna az arra kíváncsiak figyelmébe?

Legyen mondjuk ropogós malacsült, citrommal a szájában? Töltött malac? Cipóban sült csülök? Merüljön el a kocsonyakészítés tudományban, lévén, hogy ezidáig csupán mások remegő remekeit kóstolta? Vagy mondjuk álljon elő a klasszikus korhelylevessel, amelyet másnaposságra is ajánlanak bizonyos szakértők?

Megoszthatná a tőkelhalmájas halsaláta receptjét esetleg, vagy a tatár bifsztekét, a savanyú lencselevesről már nem is szólva, hiszen, ahogy egyszer azt egy nagyon okos ember mondta, a Szilveszter lencse nélkül félkarú óriás.

Vagy ilyesmi.

Lencse vonalon viszont elindulhatna, és javasolhatna lencsesalátát, lencsepástétomot, cseréptálas lencsét, az egzotikumok kedvelőinek Dalt, vagyis indiai lencsetálat; felvonultathatna bolgár lencsefőzeléket, lencsegulyást, sváb lencsét, csülkös lencsesóletet (ajvé!), mexikói lencsés húst, halat lencsés-pórés ágyon, Dolmát, vagyis főtt lencsét szőlőlevélben, lencsefasírtot.

És akkor még nem is beszélt desszertekről. Lehetne szó sós kifliről, sajtos rúdról, a szilveszteri diótortáról, magoskifliről, almacsipszről, ananászfagyiról, marcipános malackákról, túrós pogácsáról, gyümölcsbóléról, krampampuliról – bár e két utóbbi már inkább az italok sorát bővítheti.

Óh, és az italok, igen, koktélok, pezsgők, finom, szép, testes borok -lehetne mit mondani, lehetne…

De a lényeg mégsem ez: valami lezárul, s egy új kezdődik – örüljünk hát az újnak, s várjunk jót a következő esztendőtől.

Boldog új évet mindannyiótoknak!

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »