Életem első flódnija
Hát nekiálltam.
Persze, megint
Fűszeres Eszter tehet mindenről. Ha nincs az ő flódnireceptje, és buzdító szavai, hogy azért évente egyszer érdemes, biztos, hogy idén sem sütöm meg ezt a nagy kedvencet.
A 2007-es receptjét választottam, hihetetlenül finom lett.
A tészta rendkívül egyszerű, nem az az időigényes: a töltelékek, na azok már igen. Érdemes folyamatosan mosogatnunk, hogy a végén ne legyünk depressziósak a sok ilyen-olyan edény láttán. Mert kell egy a mák felfőzéséhez, mehet a hűtőbe. Egy a dióhoz, az is hűljön. Aztán követi az alma. És a szilvalevárt se feledjük, de azzal szerencsére már nem kell újabb bödönt maszatolni. Azt csak hűtsük.
A sütés már megint csak remek, 150 fokon másfél óra, közben készíthetünk újabb adag szaloncukrot, az már talán megéri a karácsonyt. Vagy nem.
Mint ahogy a flódni sem biztos, mert annyira jó, hogy titokban mindenki rájár.
A fiúk kézcsókjukat, a lányok sok puszit küldenek Neked, Eszter.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)