Szaloncukor tömeggyártás

Múlt héten próbaképpen elkészítettünk egy adag marcipános szaloncukrot Dolce Vita receptje alapján, annyi különbséggel, hogy víz helyett narancsból facsartunk levet a gyúrhatóvá tétel érdekében.
Most jobban rákészültünk a műveletre, és nemcsak a marcipános, hanem a kókuszos szaloncukorhoz is megvettem a hozzávalókat, úgy, ahogy azt Ildinkó felsorolta.

A munkálatokból a női szakasz vette ki a részét, igazán derekasan. Ami a termékeket illeti: a marcipános verzió az egyszerűbb, tiszta sor: mandula, porcukor, narancslé, keserűmandula-aroma. Összekever, csokival bevon, dermeszt, csomagol, fárad, mert a papírok folyton kicsavarodnak.

A kókuszos kicsit több figyelmet követel: porcukorból kevés vízzell fondant készítünk, és meg ne próbáljuk kristálycukorral, mert az életben nem olvad el. Porcukor!

A fondanba keverjük a kókuszreszeléket, beleolvasztjuk a tábla fehércsokit, darált kekszet, ha túl széteső, kis narancslé. Nehezen formázható, sokkal óvatosabban kell bánni vele. A csokival való bevonásnál főleg!

A végeredmény kárpótol bennünket a sok fáradságért, és különben is: jó kis közös munka volt!

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Tovább a blogra »