Múlt héten próbaképpen elkészítettünk egy adag marcipános szaloncukrot Dolce Vita receptje alapján, annyi különbséggel, hogy víz helyett narancsból facsartunk levet a gyúrhatóvá tétel érdekében.
Most jobban rákészültünk a műveletre, és nemcsak a marcipános, hanem a kókuszos szaloncukorhoz is megvettem a hozzávalókat, úgy, ahogy azt Ildinkó felsorolta.
A munkálatokból a női szakasz vette ki a részét, igazán derekasan. Ami a termékeket illeti: a marcipános verzió az egyszerűbb, tiszta sor: mandula, porcukor, narancslé, keserűmandula-aroma. Összekever, csokival bevon, dermeszt, csomagol, fárad, mert a papírok folyton kicsavarodnak.
A kókuszos kicsit több figyelmet követel: porcukorból kevés vízzell fondant készítünk, és meg ne próbáljuk kristálycukorral, mert az életben nem olvad el. Porcukor!
A fondanba keverjük a kókuszreszeléket, beleolvasztjuk a tábla fehércsokit, darált kekszet, ha túl széteső, kis narancslé. Nehezen formázható, sokkal óvatosabban kell bánni vele. A csokival való bevonásnál főleg!
A végeredmény kárpótol bennünket a sok fáradságért, és különben is: jó kis közös munka volt!
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Ez aztán a segítség! Gratulálok!
Jajj! A kócsag utcaiak meg tönkre fognak menni:-))max
Köszi!Hmm, a Kócsagból elszoktunk egy ideje…
Nem csodálom, azért az Anyu föztje(sütése) az Anyu….Meg mintha egy kicsit esett volna a szinvonal?Próbáld ki a marcipánost úgy hogy a közepébe teszel egy kis mogyorókrémet (lidl, poharas, ahogy mész be, a kenyereknél), hűtőben megdermeszt, egy kis darabot kiveszel, és azt gyúrod a közepébe…nyami-nyamiBiztosan csinálni fogok jövöre olyan marcipán fagyit amiben csokis piskóta és mogyoró krém lesz.
Úúúúúhhhhh, nagyon jól hangzik!Kipróbáljuk! A fagyidat meg megkóstoljuk tavasszal…