Tegnapi ebédem volt ez a finom és egyszerű étel. Mint már korábban mondottam volt, fogyókúrázom, ezért tzatziki salátával ettem, a többiek krumplipürével.
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell (csak hogy másnak is jusson)
1 kalifroniai paprika
5-6 cherryparadicsom
fél padlizsán
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
dijoni magos mustár
só, bors
curry
zöld- és nem zöld fűszerek ízlés szerint
A pulykamellet csíkokra vágtam. Olívaolajon hagymát fonnyasztottam, majd rádobtam a húst. Amikor nagyjából átsült, két teáskanál dijoni magos mustárt kevertem hozzá. Vékony csíkokra (julienne-re) vágtam a padlizsánt, a paprikát is majdnem, felkarikáztam az apró paradicsomokat, és ezeket is a serpenyőbe juttattam. Rányomtam a három gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, jól összekevertem, majd lefedtem, hadd párolódjanak a zöldségek. Ez hovatovább tíz percig tarthatott, amikoris mindenféle fűszerekkel kezdtem még megszórni: curryt, cayenne borsot, mozsárban tört rózsaborsot, borsikafüvet dobáltam hozzá. Még egy kicsit sütögettem, pirítgattam, majd elégedetten konstatáltam, hogy kész.
Nem szaftos, épp ezért remekül kiegészíti a tzatziki, szintúgy a krumplipüré, már aki ezt megengedheti magnak.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: