Ismét egy rapid tészta, ami aztán olyan gyorsan el is fogyott, hogy fényképeznivaló sem maradt… Gondoltam, addig is nézegessünk keszthelyi mólót alkonyatban.
Az étel maga nem is túl látványos: spagetti póréhagymás mascarponéval, zöldfűszerekkel.
Amíg a tészta megfő, elkészül a szósz:
egy póréhagymát apróra vágunk, olívaolajon megfonnyasztunk. Hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, majd egy-két perc múlva 50 dkg mascarponét (már amennyiben hasonlóan népes társaságnak főzünk, egy egész csomag spagettit), sót, borsot, és a kezünk ügyébe akadó zöldfűszereket: ebbe most petrezselyem és borsikafű jutott. Ha már jó folyós, átszűrjük rá az éppen al dente tésztát, úgyis beszív belőle még jócskán. Aki tehát azt szeretné, hogy másnap is jó szószos tésztája legyen, tegyen félre a mártásból egy kicsit.
Parmezánnal megszórva ettük (volna, ha nem csak egy kis kocka parmezán maradt volna…).
A receptet eredetileg Jamie Oliver egyik könyvében olvastam.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: