Mai Móni

Éva tésztája

A mai ebéd receptje Éva barátnőmtől származik, legalábbis az alapja. Azt írta nekem skype-on, hogy 40 dkg durum tészta, 30 dkg csirkemell, 0,5 l tejszín, só, mustár, bors, 1 db pritamin paprika kell hozzá.
“A tésztát megfőzöd és melegen tartod. A csirkét csíkokra vágod és megpirítod+só, bors, paprika csíkok. A tejszínt összekevered a mustárral ( 2 evőkanál) és összeforralod + ráöntöd a csirkére és a tésztát is beleforgatod.”
Nos, hát igencsak jól hangzott, feltérképeztem hát a hűtő tartalmát. A csirke helyett pulykamellet találtam, a pritaminpaprika helyett egy sárga és egy piros kaliforniait. Árválkodott egy fél póréhagyma, akkor már azt sem hagytam ott. A fél liter tejszín helyett fél liter tejfölt, és 2 dl tejszínt vettem magamhoz.
Feltettem egy fazék vizet forrni, közben kutattam a tésztás szekrényben, és az egész csomag radiátor formájú mellett döntöttem. Amíg ez megfőtt, addig el is készült a ragu:
A póréhagymát felvágtam viszonylag apróra, és kis olívaolajon és diónyi vajon (imádom ezt a mértékegységet!) megfonnyasztottam. Addig felcsíkoztam úgy 40 dkg pulykamellet, és megpirítgattam a hagymával. Sóztam, borsoztam. Hozzáadtam a szintén csíkokra vágott kaliforniait (mindkét színűnek csak a felét használtam fel, hogy megkíméljem magam az idegeskedéstől, amikor finnyásabb gyermekeim kipiszkálják az ételből a pirosat és a sárgát), pár percig pároltam. Közben összekevertem a tejszínt, a tejfölt, a mustárt, és a húshoz öntöttem. Közben épp megfőtt a tészta, szépen rászűrtem a ragura, és összeforgattam. Annyira jó hogy sajt sem kell rá feltétlenül.
Ezen kívül az egész 20-25 perc alatt kész.

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!