Gyönyörű diós csigákat sikerült gyártani ismét a minap: nagyszerű, jól bevált tésztarecept ez, amit akár édesen, akár sósan készítek, mindig kitűnően sikerül.
Már szinte gépiesen öntözöm a kenyérsütőbe a hozzávalókat: 3 dl tej, 35 dkg sima liszt, 25 dkg rétesliszt, 1 csomag élesztő, 1 csippentés aszkorbinsav, 3-4 nagymérő cukor, 1 kismérő só.
Ha sós tésztát akarok: a tej helyett lehet víz (de maradhat a tej, attól függ, mi lesz belőle), kicsi cukor, és 1 nagymérő só, plusz az a fűszer(ek), ami passzol a töltelékhez.
Összekevertetem, ha túl puha a tészta, lisztet teszek még hozzá. Gyúrható legyen, az a lényeg. Kicsit hagyom kelni.
A csiga vonalát folytatva: kinyújtom, megszórom tejben felfőzött, ízlés szerint cukrozott dióval, feltekerem, majd 1 cm vastag csigákat vágok a hengerből. Egymástól 2-3 cm-re teszem őket egy sütőlapra, majd fél órát hagyom kelni. Amikor akkorák, hogy összeérnek, bekapcsolom a sütőt 180 fokra, és betolom a tepsiket. Nem vagyok benne biztos, de mintha 20-25 perc alatt sülnének pirosra…
Amikor kész, megöntözöm egy pohár vaníliás curos tejjel, és még visszatolom a forró sütőbe. De nem történik tragédia, ha ez elmarad.
Mindig azt hiszem, hogy de jó, holnap vihetik majd tízóraira a gyerekek. De valahogy sosem marad.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: