A Mindmegettén rengeteg padlizsánkrém-variáció, sőt helyenként késhegyre menő vita is olvasható e remek (elő)étel készítéséről. Nagy kedvelője vagyok a padlizsánnak, bármilyen formában (leves, előétel, főétel -desszerttel még nem találkoztam) rajongok érte.
Családom nagy örömére (…) gyakran készítek padlizsánkrémet magam is, és szeretem újabb és újab verziókban kipróbálni.
A tegnapi receptje:
1 padlizsán
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kaliforniai paprika
1 zöldpaprika
1 hámozott paradicsom-konzerv
kb. 1,5 dl fehérbor
só, bors, bazsalikom
Nem volt itthon sárgarépa és zeller, de ha lett volna, azt is tettem volna bele.
Mintha lecsót készítenénk, összepároljuk a hozzávalókat, csak épp borral. Turmixolás nélkül is igen finom, friss kenyérrel tunkolva a remek szaftot. Ha megfuttatjuk benne a botmixert, akkor kapjuk a krémet, ami viszont pirítósra kenve nyújt felejthetetlen gasztronómiai élményt.
Íme egy fotó, amit Bence fiam készített még a turmixolás előtt…
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: