Mai Móni

Padlizsánkrém, századik version

A Mindmegettén rengeteg padlizsánkrém-variáció, sőt helyenként késhegyre menő vita is olvasható e remek (elő)étel készítéséről. Nagy kedvelője vagyok a padlizsánnak, bármilyen formában (leves, előétel, főétel -desszerttel még nem találkoztam) rajongok érte.

Családom nagy örömére (…) gyakran készítek padlizsánkrémet magam is, és szeretem újabb és újab verziókban kipróbálni.

A tegnapi receptje:

1 padlizsán

1 fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kaliforniai paprika

1 zöldpaprika

1 hámozott paradicsom-konzerv

kb. 1,5 dl fehérbor

só, bors, bazsalikom

Nem volt itthon sárgarépa és zeller, de ha lett volna, azt is tettem volna bele.

Mintha lecsót készítenénk, összepároljuk a hozzávalókat, csak épp borral. Turmixolás nélkül is igen finom, friss kenyérrel tunkolva a remek szaftot. Ha megfuttatjuk benne a botmixert, akkor kapjuk a krémet, ami viszont pirítósra kenve nyújt felejthetetlen gasztronómiai élményt.

Íme egy fotó, amit Bence fiam készített még a turmixolás előtt…

 

______________________________________

Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.

Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.

Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!