Szóval, a boltban először megláttam a juhtúrót, aztán meg, hogy szép a pulyka darálthús. Eszembe jutott, hogy otthon fagyoskodik egy csomag vajastészta, és hogy szép almát vettem ma a piacon.
Hát így körvonalazódott a mai vacsora ötlete, s miután Okostojás blogjában láttam valami hasonlót, ami végülis egész más, nekiláttam.
Tehát, először is kivettem a vajas tésztát a fagyasztóból, és bedobtam az 50 fokosra langyosított sütőbe. Elővettem egy jó nagy serpenyőt, amiben egy jó nagy fej hagymát nem túl apróra vágva olajon lepirítottam, aztán rádobtam két darab almát kb. 1×1 cm-s szeletekre (nem kockára!) vágott formában. Sóztam, borsoztam, párolgattam, aztán a serpenyő egyik felébe toltam az egész cuccot, és az üres félben elkezdtem sütögetni a fél kiló darált pulykahúst. Amikor már szépen kivilágosodott, az egészet összekevertem, kis kaprot szórtam rá, és egy kicsit pároltam.
Ezalatt elővettem a nagyobbik tortaformámat (kapcsos), beborítottam sütőpapírral. Kinyújtottam a vajastészta felét, belehelyeztem a formába úgy hogy körbe-körbe legyen 2-3 cm szegélye. Baconcsíkokkal beterítettem, majd elrendeztem rajta a húsos ragut. Ezt aztán meglocsoltam fél liter tejföllel, amiben elkevertem az ízlés szerinti juhtúrót. A tetejét kicsit sózta, borsoztam, kaproztam, beborítottam a vajastészta másik felével, és 180 fokos sütőben 45 percig sütögettem.
______________________________________
Ha nem szeretnél lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a hírlevelemre a jobb oldali sáv tetején található "Blogkövetés" ablakban.
Ó, és gyere a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni... Csatlakozhatsz hozzám az Instagramon is.
Ha tetszett, amit olvastál, oszd meg az alábbi gombok segítségével. Köszönöm:-)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: