Mai Móni

Miért nem jó a kis piac?

Mivel cukrászként dolgozom, gyakran járok a piacra friss gyümölcsért. A sütiket általában egy nappal korábban elkészítem, összeállítom, hűtőben pihennek egy éjszakát, majd következő reggel jönnek a befejező műveletek, díszítések, és azt követi a kiszállítás – ha nem a kuncsaft jön érte az üzemhez. Hogy a süti tényleg a lehető legtovább maradjon friss, a gyümölcsöket igyekszem… Tovább »

Nem halálos

Legkisebbünk, Zsófi (10) nagyon fél a bogaraktól. Nem mindtől, mert míg kiskorában sikítva rohant egy katica elől is, addig most már csak szimplán borzong a látványától. Nem értem, honnan ez az iszonyat, sosem riogattuk szúnyogokkal, darazsakkal, legyekkel vagy muslicákkal(!), mégis, szinte retteg tőlük. Ma reggel drámai hangon közölte: – Éjszaka egy szúnyog megcsípte a lábujjamat…. Tovább »

Ne együnk szemetet!

Az egész azzal kezdődött, hogy tegnap elromlott a kis kézi robotgépem. Tudjátok, amelyikkel tojásfehérjét, tejszínt, ilyesmit kever az ember. A barátnőm klassz akciós lehetőséghez juttatott, egy teli pontgyűjtőkártyát ajándékozott nekem, amelynek köszönhetően ma féláron vehettem Grundig mixert a Tescóban. Csakhogy. Ha már ott jártam – nagyon ritkán fordul elő -, kicsit körülnéztem. Elmentem a húsos… Tovább »

Míg anyu öltözik…

Azt hiszem, mindenki átélt már valami hasonló szituációt: a család vendégségbe, mamát látogatni, többnapos kiruccanásra indul – tulajdonképpen mindegy; apuka felöltözik és megborotválkozik uszkve három, plusz-mínusz két perc alatt, majd „A kocsiban várok” felkiáltással a családi jármű sofőrülésén foglalja el stratégiai pozícióját, és vár. Vár. Vár. Időközben a gyerekek is az autóba szállingóznak, és várnak…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!