Mai Móni

Miért vagyok haragban az országtortával?

Lehet mondani, hogy magánügy, meg hogy biztos azért, mert savanyú a szőlő, de komolyan mondom, nem. Nem is valószínű, hogy akarnék pályázni bármilyen tortával, mert féltem anyukámat. Ne szidja senki.  Összességében az a bajom ezzel az országtortásdival,  hogy egy síkon gondolkodnak a pályázók – vagy nem, csak a zsűri az összes recept közül azokat választja,… Tovább »

Könnyű süti hétvégére: málnatorta sütés nélkül

Most, hogy legfőbb gyümölcsbeszállítóm, Málnás Miki napról napra több málnát hoz nekem, ráadásul több fajtát, sőt, még szedermálnát is, elérkezett a málnás sütik ideje. Talán azért van ez így időzítve, hogy ne essünk depresszióba az igen rövid eperszezon elmúlásával. Viszont, ahogy érkezünk bele a nyár közepébe, úgy lesz egyre melegebb, és így válik először hőssé,… Tovább »

Kinder Maxi King torta

Ilyen torta csak annak jut eszébe, aki annyira szereti a párját, hogy tudja, párja a Kinder Maxi Kinget szereti még majdnem annyira, mint őt. Ha nem ő maga süti meg, keres valakit, aki hajlandó rá. De ilyet csak az vállal el, aki szereti a kihívásokat. Mert bár nem tűnik nagy vaszisztdasznak, van néhány buktatója. Szóval,… Tovább »

Valentin-napi süti

Közeleg a Valentin-nap, ha valaki szívecskés sütit szeretne, ajánlom figyelmébe ezt. Ezt készítettem tavaly, idén más lesz, de még nem alakult ki bennem pontosan, hogy mi. A receptet itt találjátok. Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni…... Tovább »

Körtés túrós süti

Több süti receptjéből gyúrtam össze az alábbit, megint megkísértett a gondolat, hogy megtartom magamnak, olyan jó lenne egy kis titok, de egyszerűen képtelen vagyok rá. Annyira finom, hogy mindenkinek meg kell kóstolnia – azt meg hogy is tehetnék recept nélkül? Hozzávalók a tésztához: 1 tojás 8 dkg cukor 5 dkg vaj 18 dkg liszt fél… Tovább »

Almás-mákos paleo süti

Bár egyszer már feltettem ennek a sütinek a receptjét a blogra, azóta ésszerűsítettem, egyszerűsítettem, és megérett az idő arra, hogy újra közzétegyem, immár a jól bevált verziót. Ez az egyik legnépszerűbb paleo sütim a kávézóban, tuti választás, mindig elfogy. Mákos tészta, közte párolt reszelt alma és kókuszkrém. Hozzávalók a tésztához – egy 26 centi átmérőjű… Tovább »

Barackos pite

Emlékeztek Davidra, svájci barátunkra? Legutóbb a tökmagolajos vaníliafagyival nyűgözött le, előtte anyukája apfel kuchenét sütötte meg nekünk. Nos, további örömök érték őt, ugyanis néhány héttel ezelőtt megnősült. Nászútra először valahova Tirolba mentek, Svájcból biciklivel, illetve vonattal, majd onnan elkerekeztek ide, Cserszegtomajra, mert amint azt korábban mondtam, Davidnak itt van nyaralója, amit szüleitől örökölt. Bár alapból… Tovább »

Őszibarackos reszelt túrós – 10 perc munka, 40 perc sütés, és kész!

Ismét egy klasszikus sütemény, egyik kedvenc szezonális gyümölcsömmel: őszibarackkal. Persze, befőttel is jó, úgyhogy szezonon kívül sem kell lemondanunk róla. 29 centis piteformában készítettem, eredetileg közepes tepsiben szokták sütni, és kockára vágják – ha így szeretnénk, duplázzuk a mennyiségeket. Ebből 12 szelet vágható. Azért hívják reszelt túrósnak, mert úgy szokták készíteni, hogy az összegyúrt tésztát… Tovább »

Csokikrémes pite

Az elmúlt héten egy több mint ezer fiatalt megmozgató ifjúsági rendezvény vendégelőadói számára én vittem a süteményt; hétfőtől vasárnapig felvonultattam repertoárom legjobbjait, készítettem egészen különleges tortákat is, és csak utólag kaptam észbe, hogy például a marcipános diótortát le kellett volna fotóznom, mert ki tudja, mikor állok neki újra. Na de azt akarom elmesélni, hogy a… Tovább »

Házi krémes

A házi krémes készítése némi elszántságot igényel. Eddig háromszor sütöttem – a balatonboglári üzletben, ahol szintén az én sütijeim kaphatóak, vasárnaponként krémesakció van -, mindegyik alkalommal megégettem a kezem több helyen is, úgy látszik, harmadjára már rutinos lettem, mert csak a jobb kézfejemet kellett hideg vízzel kezelésbe venni. Másik oldalról viszont ez a süti igazi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!