Mai Móni

“Alig eszem, mégsem fogyok”

Nagyjából egy éve indult itt a blogon a “Kérdezz Beától!” rovat, amelynek keretében életmód-tanácsadó, személyi edző barátnőmtől kaphattak válaszokat azok, akik éltek ezzel a lehetőséggel. Kisebb kihagyás után újabb kérdés érkezett, méghozzá az egyszer már elhangzott “alig eszem, mégsem fogyok” problematikát firtatva. Íme a kérdés és a válasz. Kedves Bea! Alig eszem, és mégsem fogyok…. Tovább »

Kérdezz Beától! – "Alig eszem, mégsem fogyok"

Továbbra is áll a lehetőség, kérdezhettek Beától, aki életmód-tanácsadó, személyi edző is, így hasznos tanácsokkal szolgálhat életmódváltás, testsúlycsökkentés témakörben. Az alábbiakban Flóra kérdését, és az arra adott választ olvashatjátok. Kedves Bea! Én azt hiszem minta-kliensed lennék, mert igyekszem minden fontos dietetikai szabály betartani. Azaz: naponta minimum ötször eszem, maximum 1400 kalóriát, semmi cukor, fehér liszt,… Tovább »

Kérdezz Beától!

Amint arról korábban írtam, Bea – aki életmódtanácsadó, illetve személyi edző (is) -, felajánlotta, hogy bármilyen kérdésre szívesen válaszol e tárgykörökben. Íme alábbiakban az első kérdés, illetve a válasz. Kedves Bea! 37,5 éves vagyok, 30-as BMI-vel, körte típusú elhízással.A kérdésem: mi van akkor, ha én nem bírok 119-es pulzuson „maradni”? Egy 6 éves edzésterv alapján… Tovább »

Nem leszek vallásos életmódváltó

Itt és most szeretném rögzíteni, hogy nem fogok szektásodni a táplálkozási kérdéseket illetően.Nem leszek paleós, sem vega, sem dukanos, sem vércsoportos, sem ph-s, sem atkinsos, vagyis nem állok be egyik táborba sem, és nem kezdem elemezni, melyik élelmiszer-alapanyagban milyen méreg van. Vannak sarokköveim, hogy mit nem eszem – amint mondtam: fehér liszt, cukor, fényezett rizs… Tovább »

Mit sportoljak?

Forrás Akármennyire is egészségesen táplálkozik valaki, mozogni kell.Aki fogyni szeretne, annak – Bea ajánlása szerint – hetente háromszor 1-1,5 órát intenzív testedzéssel kell töltenie.Hogy milyen mozgásformát válasszunk, azt meghatározza habitusunk, rajtunk levő súlyfelesleg, illetve az, hogy a kitűzött célunkat melyikkel érjük el leginkább.Nagyon sok jó testedzési lehetőség van – mindenkinek meg kell találnia a hozzá… Tovább »

Életmódváltás indul

Bea jött, hozott egy csomó könyvet, beszéltünk, és együtt készítettünk egy finom édességet. Majd azt is megmutatom.Először is leszögezem: az életmódváltás nemcsak a fogyásról szól, illetve nem feltétlenül arról. Szemléletváltás ez, hogy kizárjuk a szervezetünk számára értéktelen, vagy éppen káros anyagokat a táplálkozásunkból, illetve elszánjuk magunkat a rendszeres testmozgásra – mindezt azért, hogy fittebbek, életerősebbek,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!