Mai Móni

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

A múlt hétvégén, a sufnivásárban lőttem magamnak ezt a könyvet. Látszott, hogy kínálója nagy becsben tartja az olvasnivalót, mert ugyanolyan árban adta, mint jobbfajta táskáit: 400 forintért. Klassz a borítója, és a címe is szemet szúr, azért is ragadtam magamhoz, mert mintha valaki, valahol egyszer már emlegette volna – erre végül is nem jöttem rá,… Tovább »

Könyvajánló: Egészséges ínyencfalatok

Hadarik Ritát néhány éve ismerem személyesen, szenvedélyes szívember. Amit csinál, azt teljes odaadással teszi, legyen ez a weboldala, a Krisztával közösen vezetett éttermük, bármi. Most éppen a könyvét szeretném bemutatni nektek. Amint az sajnos nyilvánvaló, a liszt – elsősorban a glutén – egyre több ember számára vált nélkülözendő alapanyaggá, mert különböző tüneteket, betegségeket okoz. Rita… Tovább »

Könyvajánló sorsolással: az iskolai erőszakról

Nagyon érdekes, és sajnos aktuális témában jelentetett meg könyvet a Harmat Kiadó: Barbara Coloroso írta, a címe Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak. A témája elsősorban az, hogy óvodától a középiskoláig hogyan szakíthatja meg a szülő és a pedagógus az erőszak körforgását. Vajon miért van az, hogy némely gyerek áldozattá válik, a másikon keresztül meg… Tovább »

Újabb könyvajánló, sorsolással!

A Harmat Kiadó újabb remek könyvekkel lepett meg, amelyek közül az egyik Kevin Leman munkája, a Születési sor(s)rend. Nagyon érdekes, és egyben szórakoztató olvasmány, Bence fiammal olvasgattuk az utóbbi napokban esténként, aki négy gyerekünk közül a harmadik, és nagyokat hümmögött, amikor magára ismert a leírásokból. A könyv ugyanis arról szól, hogy a születési sorban elfoglalt… Tovább »

Könyves Kedd: Háztartási túlélőkönyv

Az újabb ajánlóm – ismét a Harmat Kiadó jóvoltából – a háztartásszervezés témakörében megjelent kiváló könyvről szól; ez pedig Bianka Bleier és Birgit Schilling műve, a címe Háztartási túlélőkönyv. Érezted már, hogy az otthonod maga a  mesebeli hétfejű sárkány, amellyel küzdesz, viaskodsz, de ahogy levágod egy fejét, máris újabb nő helyette? Én éreztem. Néha kilátástalannak… Tovább »

Könyvsorsolás: Kamaszhatárok

Könyves Kedd. Így fogom hívni – amíg a Harmat Kiadó jóvoltából tart a készletem. Ezúttal a már többször megénekelt Kamaszhatárok című könyv két példányát nyerhetitek meg. Mivel egyszer már írtam róla, a következőkben magamat idézem; a könyv aktualitása nem változott nálunk, továbbra is fellapozom időről időre… Kedves szülőtársak! Van itt egy kis segítség a tinédzserkor… Tovább »

Könyvsorsolás: Gyerekhatárok

  A szokásos heti könyvsorsolás kihirdetése következik. Ezúttal a Határvonalak sorozatból az általam már oly sokszor emlegetett Gyerekhatárok című kötet kerül “kalapács alá”, azonban nem egy, hanem két példány. Dr. Henry Cloud és Dr. John Townsend, a pszichológus és családterapeuta szerzőpáros többek között olyan kérdésekre adnak választ könyvükben, hogy mi a gyermeknevelés célja, hogyan lehet… Tovább »

Újabb könyvsorsolás!

Mivel a múlt héten olyan sokan szerettétek volna Gary Chapman: A házasság négy évszaka című munkáját, úgy döntöttem, most egy ideig minden pénteken kisorsolok egy könyvet a házasság, illetve a gyereknevelés témakörében. Ezúttal Henry Cloud és John Townsend egyik kötetét ajánlom a figyelmetekbe, ennek címe Párhatárok. A pszichológus, párterapeuta szerzőpáros jegyzi a Határvonalak sorozatot, amelynek… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet, 6. nap

A jó könyv mindig jöhet, de persze, hogy kinek mi a jó, az szubjektív. Mindenesetre, ha engem kérdeztek – ezeket írnám a kívánságlistámra. Érdemes körülnézni a könyvesboltok honlapjain, mert nem ritka a 80%-os árengedmény sem régebbi könyvekből, és tényleg lehet köztük jót találni. Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni…... Tovább »

5 könyv, amit nem adok kölcsön, ne is kérd

Rendszeresen adok kölcsön könyvet, aztán vagy visszakapom, vagy nem*.  Persze, elfelejtem, kinek mit adtam, pedig amikor odaadtam, úgy éreztem, hogy nagyon az eszembe véstem a pillanatot, és emlékezni fogok rá hónapok múlva is, hogy például Efrájim Kishon Tengeribeteg bálnáját a sógornőmnél hagytam. Na jó, erre egészen véletlenül emlékszem, de fogalmam sincs, hogy kinél van Bacher… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!