Mai Móni

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – 20. nap

Hát elérkeztünk ide. Sok szeretettel köszöntök mindenkit a 20. nap programjának ismertetése alkalmából. Külön köszöntöm azokat, akik végigcsinálták az egész programot, és azokat is üdvözlöm, akik egy-egy napra beszálltak. És persze rólatok sem feledkezem meg, akik minden nap felsóhajtottatok, hogy hú, tényleg jó lenne ez a program, de mindegy, majd holnaptól – ám az a… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 19. nap feladatai

19.nap. Éljen! Bár a programban hétvégére sosincs feladat, mivel hosszú hétvége jön Húsvéttal fűszerezve, hogy az ünnepre befejeződjön a 20 napos takarítás, kivételesen holnap is lesz feladatlap. De előbb lássuk az utolsó előtti napot. A letöltéshez kattints ide! Ha péntek, akkor gyerekszoba. Ha nincs, akkor dolgozó. Ha mindkettő van, vonj be segítséget. Egyébként is, a… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 18. nap feladatai

Már csak három nap, és kész. Aki olyan ügyes volt, hogy elkezdte velem, az pont húsvétra végez. A letöltéshez kattints ide! Csütörtökre jutott a hálószoba. A feladat a következő: 1. Ha aktuális, cseréld le az ágyneműhuzatot. 2. Szedd össze az összes ruhát a szobainasról, vagy a székről, fotelból, innen-onnan, és szortírozd: a szennyest a szennyesbe,… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 17. nap feladatai

Nem is szaporítom a szót, itt a 17. nap. A letöltéshez kattints ide! A szerda mostantól a fürdőé. Azt a cselekvéssort kell végrehajtani, amit a második napon – de hogy ne kelljen odakattintgatni, idézem: A fürdő takarításához szükség lesz egy flakon savas tisztítószerre – az ecetes-vizes keverék is tökéletesen megfelel -, egy nagy szivacsra, és… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 15. nap feladatai

Csapjunk a lovak közé, jöjjön az a 15. nap! Mivel az elmúlt 14 napban nagyjából végigértünk a lakáson/házon, ezért az utolsó etapban a rutinok kialakításán van a hangsúly – azaz, elkezdeni valamiféle fenntartható rendszert, hogy a jövőben ne csapjanak össze a fejünk felett a hullámok. Azonban, aki akkora házban lakik, hogy még van érintetlen helyisége,… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 14. nap feladatai

Holnapi fő feladatunk a mosogatógép dédelgetése. De nem akarok csak úgy szó nélkül elmenni amellett, hogy sokak kedvenc konyhai segítőjét egy amerikai hölgy, bizonyos Josephine Cochrane találta fel. 1886-ban szabadalmaztatta találmányát, amely hét évvel később a chicagói Világkiállításon díjat is nyert. Eleinte inkább éttermek használták a gépet, a háztartásokban lassan kezdett terjedni. Josephine cége később… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 13. nap feladatai

Van egy kis gond. Az a számítógépünk, amelyen a dokumentumaimat is tárolom (készülő szakdolgozat, ilyesmi), azt játssza, hogy a halálán van. Így aztán nem tudtam megnyitni azt a word dokumentumot (igazából semilyet sem), amelyből mindig az adott napnak megfelelően alakítom a munkalapot, majd konvertálom pdf-be. Úgyhogy, amíg Dani, a mi számítógép-specialistánk fel nem támasztja a… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért – a 12. nap feladatai

Ma kaptam egy kedves olvasómtól egy kis magazint, amelyben cikke jelent meg arról, hogy a nehézségek, pontosabban az ember legbensőbb részéig ható fájdalom is tud pozitív változásokat eredményezni egy személy életében. Hogy sokszor utólag döbbenünk rá, ha akkor, az a rossz dolog nem történt volna meg, utána kimaradt volna egy csomó jó is. Egészen konkrétan… Tovább »

20 napos program a tiszta és rendezett otthonért -a 11. nap feladatai

Ma az egyik boltban, ahova szinte naponta járok, találtam egy mobiltelefont. Nem túl olcsót, egy okos Samsungot, noha kissé viharvert volt már, látszott, hogy a gazdája nem bánik vele kesztyűs kézzel. A földön hevert, felvettem, majd az arra járó eladó kezébe nyomtam azzal, hogy ezt valaki elvesztette. Aztán továbbsétáltam a sorok között, és eszembe jutott,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!