Mai Móni

Toast vasalóval

Nincs toastsütőd, de szereted az összesütött szendvicset? Vasalód biztosan van – akkor pedig mindössze néhány perc kell a finom, ropogós toasthoz. Bence közreműködésével be is mutatom, hogy az egész gyerekjáték. Tehát, a hozzávalók: toastkenyér sajt illetve amit még beletennénk vaj alufólia vasaló   1. A két kenyérszelet közé helyezzük mindazt, amit szeretnénk, és a szendvicset… Tovább »

A legeslegutolsó ajándékötlet: adj kupont!

Mátyás király követelményeinek a legmesszebbmenőkig megfelel ez az ajándék: hozol is valamit, meg nem is. Hozol valamit, ugyanis, amit majd valamikor a közeljövőben váltasz valóra. Ugyanakkor tökéletes ajándék lehet, mert a legkedveltebb teendőkre/dolgokra vonatkozó ígéreteket teszel velük. Csak aztán majd váltsd be, tényleg. Íme, néhány ötlet. Ha tetszik, kinyomtathatod, és elajándékozhatod. Itt tudod letölteni Boldog… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet: fényképalbum, de nem akármilyen!

Tudom, tudom, van a fotókönyv. Ezt is lehet, egyedi ajándék (és egyébként azt olvastam, a dec. 20-ig leadott rendeléseket még leszállítják karácsony előtt), de amit mutatok, az nemcsak egyedi, hanem komoly munka fekszik benne. Akár utolsó nap is elkészíthető, na persze, akkor lehet, hogy éjszaka fejezed be, de meg lehet valósítani. Úgy kezdődött, hogy vettem… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet – hófehér habcsók karácsonyfadísznek, vagy ajándékkísérőnek

Tisztában vagyok vele, hogy a habcsók önmagában soványka ajándék – ennek ellenére simán lehet, hogy valakinek éppen jó -, de esetleg mással kiegészítve igenis van létjogosultsága. Nem is tudom, hány évig próbálkoztam a habcsókkal, ami mindig rusnya sárgás és ragacsos lett, míg aztán egyszer, talán három évvel ezelőtt egy aprólékos útmutatást követve tényleg úgy sikerült,… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet: készíts vicces tablót!

Bár nem ehető, de talán nem is ígértem, hogy mindegyik az lesz; megmutatom az egyik legjobb ajándékot, amit valaha kaptunk. A nagyobbik lányom, Nóra készítette tavaly karácsonyra nagy titokban. Felhasznált hozzá egy-egy fotót rólunk, különböző magazinokból, hirdetési újságokból vágott ki a fejünkhöz testeket. Talált egy megfelelő méretű, használaton kívüli képkeretet a tárolóban, olló, ragasztó –… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet: szaloncukor saját kezűleg

Gondoltátok volna, hogy a szaloncukor magyar jellegzetesség? A hazai cukrászok a XIX. század első harmadában kezdtek foglalkozni a sztaniolpapírba burkolt édesség gyártásával, amely akkor még kizárólag fondantcukorból készült – aki még emlékszik rá, ilyen volt a régi konzum szaloncukor. A magyar karácsonyfák elmaradhatatlan díszítőelemét házilag is elkészíthetjük, ennek több előnye is van; egyrészt, tudjuk, hogy… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet: “sütibefőttek”!

Néhány éve kaptam ajándékba azt a könyvet, amelyre már itt a blogon többször hivatkoztam, a címe: Karácsonyi ötletek bibliája. Rengeteg szuper ötlet van benne, ami pontosan azt teszi lehetővé, hogy a karácsony ne a vásárlásról, meg a rohangálásról szóljon. Egy ilyen könyvből szépen megtervezhető a díszítés, amit hétről hétre el lehet készíteni, a menü, amihez… Tovább »

Karácsonyi ajándékötlet: házi Baileys

A házi készítésű likőrök szintén népszerű ajándékok, emlékszem, gyerekkoromban a tojáslikőr divatja dúlt, anyukám is gyártotta ilyentájt. Egyszer én is megpróbáltam, hogy meglepetést szerezzek neki, de nem volt benne a receptben, hogy tilos felforralni, és persze ikrás borzalom lett az egész, vagy 15 tojás bánta a kísérletet. Meg anyu, mert azt hitte, bőven van otthon… Tovább »

Az 5. ajándékötlet: zserbógolyó dobozban!

Ma éjjel jön ám a Mikulás! Csizmákat az ablakba, aztán remélem, mindenki jó volt, ho-ho-ho-hóóó… Rendületlenül folytatom ajándékparádémat, íme egy újabb ehető meglepetés – a zserbógolyók. Hozzávalók: 30 dkg aszalt sárgabarack 20 dkg darált dió 10 dkg darált háztartási keksz 1-2 ek rum 1-2 ek sárgabarack lekvár A bevonathoz: 10 dkg étcsoki 2 ek olaj… Tovább »

A 4. karácsonyi ajándékötlet: készíts saját recepteskönyvet!

A negyedik ötletem nem ehető ugyan, és az igényeinktől függően alakíthatjuk az árát – tehát lehet olcsóbb és drágább is -, de hogy emlékezetes és egyedi, az egészen biztos. Bár megvan a maga varázsa a nagymama reszketeg betűivel írt receptes füzetnek, rendszeres használat során a konyhában fennáll a veszélye, hogy teljesen tönkremegy. Ezért ha meg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!