Mai Móni

Kalóriaszegény vacsora: frittata friss spenóttal

Amikor az egyik családtagunkról kiderül, hogy kénytelen 160 grammos szénhidrát-diétát tartani, nos, az megint feladja a leckét. Persze, leginkább az illető családtagnak. Meg mindenki másnak is, aki azt mondja, hogy “majd én is azt eszem, amit te!” Ez van, amikor könnyű áldozat, van, amikor nem annyira.

A frittata azért jó, mert azt mindenki megeszi.

Amúgy ez a hangzatos nevű étel nem más, mint sütőben sült tojáslepény, de hát mégis csak jobban hangzik az a szó, hogy frittata, az ember azt gondolja egyből, hogy valami komoly étel lehet csak. Ehhez képest 20 perc alatt megvan, és attól függően, hogy mit teszünk a tojásba, egész kiadós vacsoraételt is kerekíthetünk belőle.

Ez most egy szolidabb változat.

Hozzávalók 4 személyre:

8 tojás

20 dkg spenót

10 dkg reszelt cheddar sajt

2-3 gerezd fokhagyma

só, bors

kevés tej

 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
  2. A spenótot kevés zsiradékon egy serpenyőben megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, átkevergetjük. Egy kivajazott 29 centis piteforma alján elhelyezzük a zöldséget.
  3. A kevés tejjel, sóval, borssal felverjük a tojásokat, és a spenótra öntjük. Beleszórjuk a sajtot is. A tálat a sütőbe toljuk,és kb. 15 perc alatt megsütjük.

Mi csírákkal tálaltuk, amit a Cekkerben vettünk:-)

 

 

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!