Mai Móni

Baconbe göngyölt csirkemell-roládok: készítsd el karácsonyra!

Akik régóta olvastok, tudjátok, hogy ünnepek táján mindig az egyszerűbb ételek receptjeit ajánlom figyelmetekbe, mivel teljes meggyőződéssel vallom, hogy az ünnep van az emberért, és nem az ember az ünnepért. Ne töltsétek a drága időtöket a konyhában (már ha egyébként épp nem azt tennétek a legszívesebben), hanem inkább játsszatok, meséljetek, nevessetek sokat együtt, mert ezek az igazi értékek. 
Egy régi receptet vettem elő újra, ami azért jó, mert előre elkészíthető, változatos, mert “egy kosszal” mindjárt többféle roládot csavarhatunk, és nemcsak melegen, de hidegen is kiváló. Készíthetünk mellé finom salátákat, így aztán már tényleg senkinek sem lehet oka panaszra. _mg_8214

Hozzávalók:
40 dkg bacon
1,5 kg csirkemell filé
mustár

bors

A töltelékhez:
30 cm hosszú füstölt kolbász
20 dkg aszalt szilva

A gombás-juhtúrós-olívabogyóshoz:
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
8 dkg juhtúró
2 marék olívabogyó

bors

A csirkemelleket felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk, és bekenjük mustárral. Állni hagyjuk kicsit, amíg elkészítjük a gombás tölteléket.
Ehhez a gombát és  hagymát felaprítjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg a lé el nem párolog alóla. Akkor belekeverjük az apróra vágott (vagy aprítógépben összevágatott) olívabogyót, illetve a juhtúrót.
Sütőpapírból kb. 40 centis darabot tépünk, a két szélén hagyunk 5-5 centit, majd középre igazítva leterítjük egymás mellé a baconszeletek harmadát. A konyhapult frontjához viszonyítva merőlegesen. A baconcsíkokat beterítjük a kiklopfolt hússal, majd rátesszük a kolbászt, és a sütőpapír segítségével szépen, szorosan felgöngyöljük a húst. Hústűvel vagy fogpiszkálóval több helyen megtűzzük, és a tepsire helyezzük.
A papírt felhazsnálhatjuk a másodikhoz, amit ugyanígy készítünk el, csak éppen az aszalt szilvát halmozzuk rá egy csíkban.
A harmadikra pedig a tölteléket kenjük, azt nem kell egy csíkba, el is teríthetjük a húson.
180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Hidegen-melegen egyaránt kiváló, saláta bőven elég mellé._mg_8176

 

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!