Mai Móni

Paleo meggyes kevert süti

Ez amolyan piteféle, gyorsan összedobható; cukor, tejtermék és liszt nélkül készült, tehát sokféle diétába illeszthető. Tea-, kávé mellé jó választás.

a2Hozzávalók:

3 tojás

10 dkg nyírfacukor

8 dkg mandulaliszt

8 dkg kókuszreszelék

5 dkg dióliszt (helyettesíthető ugyanennyi mandulaliszttel)

4 dl kókusztej

40 dkg meggy (ilyenkor fagyasztott, természetesen)

2 ek kókuszzsír

1 citrom reszelt héja

fél kk szódabikarbóna

a1

  1. A meggyet kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
  2.  A sütőt előmelegítjük 180 fokosra (alsó-felső sütés).
  3. A mandulalisztet, a kókuszreszeléket, a diólisztet és a szódabikarbónát összekeverjük egy kis tálban.
  4. A tojásokat habosra keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, az összekevert szárazanyagokat, a citrohéjat, végül a kókuszzsírt.
  5. Egy 29 centi átmérőjű piteforma aljába sütőpapírt terítünk, majd beleöntjük a masszát. Beledobáljuk a meggyszemeket, majd az egészet a sütőbe tesszük (ld. 2-es pont, mielőtt valaki megkérdezné, hogy hány fok, és hogy légkeverés-e, vagy alsó-felső sütés), és kb. 40 perc alatt megsütjük – amíg a közepe sem nyers már, ezt mindenkinek ki kell tapasztalnia a saját sütőjével. a3

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!