Mai Móni

Paleo szedertorta

Érik a szeder, egyúttal gyorsan meg is romlik. 2-3 napon belül fel kell használni, különben már csak a cefrébe jó, már aki gyűjtöget ilyesmit. Ehhez a tortához érdemes felfőzni a gyümölcsöt, mert ha csak nyersen turmixoljuk bele, előfordulhat, hogy már másnap erjedt ízét érezzük. Jobb megelőzni a bajt.a1

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás

3 ek nyírfacukor

10 dkg kókuszreszelék

1 ek kakaópor (20-22 százalékos)

késhegynyi szódabikarbóna

A szederhabhoz:

30 dkg szeder

nyírfacukor

5 dl cocomas (kókusztejszín)

2 dkg zselatin

A díszítéshez:

szederszemek

 

a2

  1. Először is főzzük fel a szedret annyi nyírfacukorral, hogy ne legyen túl savanyú, és főzés közben oldjuk fel benne a zselatint (elkeverhetjük egy kevés vízzel, mielőtt a szederhez adjuk).
  2. Süssük meg a tésztát: melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, és egy 26 centis tortaforma aljába tegyünk sütőpapírt. A tojásokat üssük egy edénybe, adjuk hozzá a nyírfacukrot, és kézi robotgéppel habosítsuk 5-6 percig. Szép magas habot kell kapnunk. Villámgyorsan keverjük hozzá a szárazanyagokat, azaz a kókuszreszeléket, a kakaóport és a szódabikarbónát. Szilikonlapáttal keverjük át, de gyorsan, mert a kókuszreszelék magába szívja a tojáshabot. Öntsük a masszát a formába, és kb. 20 perc alatt süssük meg.
  3. A cocomast felhasználás előtt 20 perccel tegyük fagyasztóba, hogy habbá tudjuk verni. Ha megfelelően lehűlt, verjük fel, majd adjuk hozzá a kihűlőben levő szederpürét. Fontos, hogy ne legyen még kocsonyás, mert a zselatinnak a teljes habot kell majd megkötnie. Egyenletesen keverjük el, hogy ilyen szép színe legyen, mint a képen.
  4. Vágjuk félbe a tésztánkat, az alsó lapot tegyük tortatálra, vegyük körül tortagyűrűvel. Öntsük a massza felét a lapra, tegyük rá a másik lapot, jöhet a krém másik fele, és tegyük hűtőbe dermedni a tortát.
  5. Amikor megdermedt, díszítsük a szederszemekkel.

a3

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. vikoca says:

    Nagyon szépen köszönjük az újabb receptet! Nagy rajongói vagyunk a tortáidnak!
    V


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!