Mai Móni

A hatodik könyv

Most egy regény következik, amelyet Zsófi lányom már el is olvasott, sőt, a könyvből készült filmet is láttuk, a címe az, hogy Változó szerelem.

A könyv pedig:

a1Amikor Juli először pillantja meg Bryce-ot, még a lélegzete is eláll a ragyogó kék szemek láttán. Amikor Bryce először néz Julira, minden porcikája ugyanazt súgja neki: menekülj! Így veszi kezdetét az a hat évig tartó különös viszony, amely Bryce számára szociális száműzöttséget, míg Julinak az első csók utáni állandó sóhajtozást jelenti. Aztán szép lassan minden megváltozik egy platánfának, hat kiscsibének és David bácsinak köszönhetően…

Két kamasz szemszögéből olvashatjuk ugyanazt a történetet, amely a félreértések és elszalasztott lehetőségek sorozatából épül fel.

Pályázni lehet a könyvre ma este 9-ig, írjátok meg kommentben, hogy milyen díszeket tesztek a karácsonyfára: követitek az aktuális trendet, vagy saját kezűleg készítetek díszeket, esetleg réges-régi emlékeket vesztek elő a dobozból minden évben?

Nincs rossz válasz:)

9 után jövök.

Gyertek a Facebookra is! Beszélgetni, lájkolni, nézegetni...

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. CsV says:

  Sztenderd díszek vannak: színes üveggömbök, színes villogó fénnyel. (Régebben volt egyszínű fánk, ezüst, kék, piros, arany…) Néha szaloncukor is kerül rá.

 2. Koltainé Somogyi Lilla says:

  Idén a majdnem 5 éves iker lányaim örömére úgy gondoltam, hogy az én gyerekkori díszeimet keresem elő. Legyen minél színesebb és mesebelibb!

 3. Dóra Kereszturi says:

  Egy része már közösen vett “új” dísz: piros fényes és matt gömbök. Másik része pedig anyukáméktól “elkobzott” díszek, amiket kiskoromban nagyon szerettem és ha nem is azoktól karácsony a karácsony, de azért egy plusszt adnak hozzá. 🙂 Nem utolsó sorban a gyerekek által még az oviban készített díszek is kerülnek rá. Szóval elsősorban nem a szépségre gyúrunk, hanem az emlékekkel teli fára. 🙂

 4. Zolti says:

  Aranyba “öltöztetjük” a fenyőfánkat 🙂 Azon belül sokféle díszünk van. Gömbök, csengettyű, masni, arannyal befújt dió, girland stb., és ami nem arany, de minden évben van a fán, az a mézeskalács. 🙂

 5. Ildiko Gyömörei says:

  A diszek nagyresze sajat kezzel keszitett textil diszek! Kiegeszitve azert persze lesznek gomb diszek is!

 6. Cili Takács says:

  Nálunk is régi, emlékekkel “terhelt” és mellé minden évben frissen sült mézeskalács díszek. Ha van szaloncukor, az egy kosárban a fa alá kerül.

 7. malabetty says:

  Mi a Szülőknél töltjük a Karácsonyt. Édesanyáméknál idén “piros”-ba öltöztetjük a fát, de egyik sem saját munka. Szemben Anyósoméknél pedig Anyósom saját maga készített díszei ragyognak a fán. 🙂

 8. Thumbelina says:

  Vegyesen díszítjük régi, nagymamámtól örökölt díszekkel és új szerzeményekkel is.Minden évben veszünk valamit a készlethez, illetve állandó kiegészítő a mézeskalács is. A szaloncukrokra akasztókat csavarunk és rátekerjük azokat is az ágakra.

 9. Belák-Paljunite Alina says:

  Nalunk ezust lila lesz. Meg akkor vettuk oket amikor osszekoltoztunk a ferjemmel.igy nalunk ez mar hagyomany!

 10. Beth says:

  Egyszerű gömbök és szalagok lesznek rajta. Neked pedig jobbulást.

 11. Molnárné Kaposi Ildikó says:

  Mi itthon nem állítunk karácsonyfát. Ha állítanánk, akkor minden évben másképp díszíteném: egyszer mondjuk piros-arany színekben pompázna, máskor kék-ezüst, harmadikban lila-ezüst, stb. 🙂

 12. Bartha Katalin says:

  Mindenfélét,boltit,gyerekek által készítettet is. Csupa kavalkád az egész,de nekünk így szép.

 13. rifekete says:

  Mi idén kék és ezüst díszeket fogunk a fára tenni. A kék a sötét király kéktől a türkizig terjed. A gömbök és a girlandok is több a kék több árnyalatában fognak pompázni. 4 fiam van, nem lehet rózsaszín fánk 🙂
  Tavaly a fiukkal készítettünk saját díszeket, amik kibírták az elmúlt egy évet a dobozban, úgyhogy azok is felkerülnek majd. Szaloncukor nem lesz rajta érthető okok miatt (4 kisfiú).

 14. Sutibaba says:

  Mi saját készítésű díszeket (papírból hópehely, aranyra fújt diók, stb.) + párom gyerekkori karácsonyi díszeit aggatjuk a fára.

 15. Károly Nádor says:

  Sok év sok különbözö dísze kerül fel. Mindenféle kézmüves dísz, aprók, nagyobbak; szalmadíszek, üveggömbök. Furcsa kavalkád, de megvan mindnek a története.

 16. ptimi says:

  Piros gömbök, de volt, hogy mézeskalács sütiket tettünk fel.

 17. Eszter Jámbor says:

  Réges-régi színes díszek: kézzel készítettek és vásároltak vegyesen+ évente 1 új dísz.

 18. Erika Berzéné Hegedüs says:

  Vegyes. Vannak gömbök, pelyhek, de kézzel készített láncok, lampacskak, minden fele. Díszes, gyerekbarat. 😀

 19. Kovács Mónika says:

  Idén február végén megtanultam horgolni a régi díszek mellé idén horgoltak is felkerülnek 🙂

 20. Viktória Kolonics says:

  Abszolút vegyes, az egészen régi, családból örökölt és a már közösen vett-kapottak mellé minden évben felkerül egy-két új is a fára. Emiatt a színe is vegyes, lényeg, hogy a szívünknek kedves legyen a dísz. 🙂

 21. Beatrix Mészáros-Papp says:

  Évről-évre gyűlnek a gyerekek által készített díszek. Mostanában ezeket aggatjuk a fára, és gyönyörködünk bennünk.

 22. Nagy Margit says:

  évekig arany piros volt, még nem dőlt el változtatunk-e lila zöldre

 23. Adél Illés says:

  A díszek nagy részét a barátnőimtől kaptam, akik szintén szeretnek varrogatni, horgolni, de én is készítettem egy párat.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!